Wat is Eufy?

Eufy is een dochterbedrijf van het Chinese Anker. Het in 2011 opgerichte bedrijf staat bekend om het produceren van computer- en mobiele randapparatuur, waaronder powerbanks, oordopjes, koptelefoons en nog veel meer. Anker is gevestigd in Shenzen. De technologische productie stad van de wereld. Eufy heeft ondertussen een groot aantal verschillende slimme producten ontwikkeld en op de markt gebracht. Zo kun je je huis uitrusten met slimme deurbellen, camera’s, alarmsystemen, robotstofzuigers en zelfs weegschalen.

Eufy Deurbel - Hoe werkt Eufy?

De Eufy slimme deurbel vervangt je ouderwetse deurbel. Je kunt livebeelden bekijken en tegen de bezoeker praten of je deurbel zelfs standaard antwoorden laten geven. De Eufy deurbel werkt via WiFi en de Eufy-App. Er zijn verschillende types, zoals bedraad of op batterij, of zelfs beide. Wanneer je voor de bedrade versie kiest heb je minstens 8 volt aan spanning nodig om de deurbel te laten werken. Bij de meeste deurbellen in dit standaard.

De deurbel neemt iedere keer op als die een activiteit ziet. Nu zal je vast denken ‘’dan slaat die zeker elke keer het beeld op als de hond of kat voorbij loopt’’ maar nee, de Eufy deurbel ziet verschil tussen mens en dier zodat die alleen de activiteit van de mens opneemt. De deurbel start drie seconden voor dat de activiteit wordt gedetecteerd. Dit werkt heel prettig, omdat je de beelden pas wil bekijken als er beweging is. Tevens bespaard dit geheugenopslag en kun je daardoor langer opnemen. Door een activiteitenzone is te stellen krijg je niet elke keer een melding van plekken waar je geen melding van wilt krijgen. Je kunt de beelden downloaden en delen via de Eufy-app op je telefoon. Dit allemaal zonder dat je vast zit aan een abonnement. De Eufy deurbel is dus erg gebruiksvriendelijk.

Eufy kopen

Bekijk het aanbod Eufy producten in onze webshop

Alarmsystemen

Het Eufy-alarmsysteem kun je zonder zorgen je huis verlaten. Schakel de beveiliging, trek de deur achter je dicht en Eufy regelt de rest.

Camera's

Het assortiment slimme camera’s van Eufy bestaat onder andere uit camera’s op batterij, binnen-en buitencamera’s en natuurlijk de deurbel

Stofzuigers

Geef je robotstofzuiger de opdracht om de woonkamer schoon te maken terwijl jij naar het werk gaat. Wanneer je thuis komt is de woonkamer weer helemaal schoon.

Bovendien is het beeld wat de camera geeft zeer goed. Zowel overdag als ’s nachts heb je prima beeld. De meest deurbellen geven het beeld van de camera weer in 16:9. Eufy kiest voor een beeldweergave in 4:3, omdat dit een zeer overzichtelijk beeld geeft. Daarnaast maakt hij gebruik van een horizontale kijkhoek van 120 graden en de verticale kijkhoek 90 graden waardoor die best veel ziet. De resolutie wordt in twee mogelijke opties aangeboden, in 1080p of 2K.

Door zijn gegevensversleuteling van militaire kwaliteit zorgt Eufy ervoor dat je opnames privé blijven tijdens verzending en opslag. Dit slaat hij op in meegeleverde Chime (ook wel Gong of binnen deurbel genoemd). Elke deurbel heeft zijn eigen chime of HomeBase met een micro SD-kaart of 16GB opslag. Alleen de deurbel met HomeBase heeft een 16GB opslag capaciteit. alle overige deurbellen werken met micro-SD-kaarten. Is je eigen bel nou luid genoeg dan kun je het geluid van de chime uitzetten en deze ergens verstoppen. Wil je hem wel gebruiken dan heb je keuze uit 8 gewone ringtones en ringtones met vakantiethema met een instelbaar geluidniveau. De chime moet actief zijn om de deurbel te laten werken. De chime heeft nog een voordeel, zo kun je ander Eufy producten hier aan koppelen en kan het zelfs fungeren als alarm. Je mag de beelden opnemen, maar hiervoor moet je privacy technisch aangeven dat er gefilmd wordt, daarom wordt bij de deurbel altijd een sticker meegeleverd die aangeeft dat er gefilmd wordt.

Welke verschillende soorten Eufy deurbellen zijn er verkrijgbaar?

Bij Eufy heb je keuze uit vier verschillinde deurbellen. Een bedrade deurbel met 2K resolutie, een deurbel op batterij met 2K resolutie. een bedrade deurbel met 1080p resolutie en tot slot een deurbel op batterij met 1080p resolutie. Bij gebruik van de bedrade deurbel is een voltage tussen de 16 en 24VAC vereist. Waarschijnlijk heeft jouw bestaande deurbel deze voltage al en kun je hem daar zo weer op aansluiten. Wanneer dit niet het geval is moet dit worden gerealiseerd middels een transformator. Deze zijn overal op het internet of in de bouwmarkt te koop. Bij gebruik van een deurbel op batterij beweerd Eufy dat de batterij door hem één keer op te laten 120 dagen mee gaat. In de praktijk ligt dit getal een heel stuk lager (rond de 10-20 dagen).

Zoals eerder beschreven heeft alleen de Eufy 2K (Batterij) een Homebase. Deze HomeBase fungeert als Chime waardoor het geluid die de bel maakt daar op afspeelt. De gemaakte opnames slaat de deurbel ook op de Home base op. Het aparte hiervan is dat juist dit model niet drie seconde voor hij een activiteit detecteert begint met opnemen, terwijl de HomeBase de grootste opslag capaciteit heeft van de rest van de deurbellen. Overigens werkt de deurbel op oplaadbare batterijen en de HomeBase op een vaste voeding van 230VAC, deze stop je dus in een normaal stopcontact.

Bij de overige deurbellen wordt een chime meegeleverd. Deze chime stop je in een stopcontact in de ruimte waar je de bel wilt horen. Er kan een Micro SD-kaart tot 4GB in worden gestopt, wat weinig is in vergelijking met de 128GB van Woox. Deze SD-kaart moet je dus vaker leeg halen. Het voordeel van een micro SD-kaart is dat alle beelden lokaal opgeslagen zijn. Er heeft dus niemand anders beschikking over de beelden als alleen het gezin. Wanneer dit in de cloud wordt opgeslagen zoals bij Nest, bestaat de kans dat iemand anders over de beelden kan beschikken. Hou dit dus in het achterhoofd tijdens het kopen van een slimme deurbel.

Naast de chime, bedraad of op batterij en de drie seconde pre-recording is er weinig verschil tussen de deurbellen. Het verschil zit hem met name in de resolutie (2K of 1080p) en bedraad of op batterij. Alle deurbellen werken alleen op 2.4GHz zoals de meeste Smart Home producten.

Kun je Eufy buitenshuis bedienen?

Ja, Eufy kun je buitenshuis bedienen. Hiervoor is wel een internetverbinding nodig. Zowel de Eufy deurbel als jouw smartphone, tablet of computer heeft een internetverbinding nodig. Dit kan zijn door middel van WiFi of via Mobiele Gegevens (3G, 4G, 5G). Dit is prettig las je bijvoorbeeld op het moment van aanbellen niet thuis bent en de bezoeker via deze weg toch kunt spreken.

Heb je een abonnement nodig?

Aan abonnementen doet Eufy niet. Je betaald éénmalig de kosten van de slimme deurbel en dan ben je er van af. De aanschaf prijs is vergelijkbaar met de die van andere merken. Als je over een langere periode kijkt ben je 9/10 keer goedkoper uit (ten opzichte van een merk met abonnement) bij Eufy.

Hoe gebruik je Eufy via platformen?

In tegenstelling tot de slimme deurbel van Woox is de slimme deurbel van Eufy compatibel met een aantal platformen waaronder Homey, Home Assistant en Google Home. Anders van bij Homey heb je hiervoor in principe niks nodig. De slimme deurbel van Eufy werkt via WiFi waardoor je hem direct kunt koppelen aan het platform. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een internetverbinding en een Eufy account. Deze maak je eenvoudig aan in de Eufy app. Voor het gebruik van Eufy via Homey heb je alleen het Homey apparaat nodig. Mocht je deze al hebben dan kun je ook dan gewoon je Eufy account koppelen in de Homey app. Je volledige Smart Home in één app. Wel zo makkelijk!

Homey
Home Assistant

Conclusie

De slimme deurbel doet eigenlijk alles wat je wil zonder dat je aan een abonnement vast zit.  Je betaald éénmalig de deurbel en daarvoor is alles geregeld. Het voordeel van Eufy is dat je dus geen vaste maandelijkse of jaarlijkse kosten hebt. Daarnaast is die ook nog geschikt voor bekende platformen, Homekit, Alexa en Google Home. Bovendien heb je de beelden helemaal zelf, dus niet in de cloud. Door zijn meegeleverde chime kunnen ook andere Eufy apparaten communiceren met elkaar. Dit is een van de gebruiksvriendelijkste deurbel.

Overzicht

 • Prijs

  Goede prijs/kwaliteit verhouding

 • Gebruiksvriendelijk

  De slimme videodeurbel van Eufy is uiterst gebruiksvriendelijk

 • Geen abonnement nodig

  Eufy doet niet aan abonnementen

 • Activiteitszone

  Er zijn ruime marges bij het instellen van activiteit zones

F.A.Q.

Hieronder vind je antwoord op onze meestgestelde vragen.

Nee, voor Eufy heb je net als Woox geen abonnement nodig. Wel zo voordelig.

Het Slimme Thuis

Ontvang unieke aanbiedingen.