Fibaro Intercom

Fibaro Intercom

De Fibaro intercom is een slimme deurbel en slot in één. In tegenstelling tot veel andere Fibaro apparaten is de intercom te gebruiken als een standalone apparaat. Dit betekent dat je de deurbel ook zonder hub kunt gebruiken. Het aanschaffen van een Fibaro Home Center 3 of een SmartThings hub is daarom niet noodzakelijk. Naast dat de Fibaro Intercom geschikt is als slimme deurbel kun je hem ook gebruiken om het slot van je deur automatisch te openen en te sluiten. De intercom geeft je namelijk de mogelijkheid om twee toegangspoorten te bedienen. De deuren kunnen worden geopend doormiddel van een pincode, door een telefoon dichtbij het apparaat te houden of een speciale app gebruiken om dit op afstand te doen. De Fibaro Intercom moet worden gevoed met een 12V DC of een 48V Power of Ethernet kabel.

Wat is de Fibaro Intercom?

De Fibaro Intercom is een slimme deurbel en slot in één. De Fibaro Intercom zorgt ervoor dat je een melding krijgt op het moment dat er iemand aanbelt. Ben je toevallig niet thuis? Geen zorgen. Je kunt ook op afstand praten met degene die er voor je deur staat. Wel zo handig als je onderweg bent. Je kunt Fibaro Intercom daarnaast gebruiken om je deur of poort te openen. De Fibaro Intercom is namelijk in staat op twee deuren te openen. Je hebt hiervoor wel een deur dat werkt via een relais nodig. De Fibaro Intercom is bestand tegen alle soorten weer. Van hagel tot sneeuw en zelfs stof.

Fibaro kopen

Bekijk het aanbod Fibaro producten in onze webshop

Verlichting

Fibaro is een van de meest veelzijdige Smart Home merken die er bestaan. De slimme verlichting van Fibaro werkt net wat anders dan de ‘normale’ slimme verlichting. Lees meer

 • Aan/uit schakelaar
 • Dimmer
 • RGBW Controller

Sensoren

Naast verlichting heeft Fibaro ook allerlei sensoren om je huis een stukje veiliger te maken. Bekijk

 • Fibaro Motion Sensor
 • Raam- en deursensor

Fibaro Intercom

De Fibaro Intercom is een slimme deurbel en slot in één. Via de Intercom open je automatisch maximaal 2 deuren tegelijk.

 • Slimme deurbel en slot in één

Hoe werkt de Fibaro Intercom?

In tegenstelling tot alle andere Fibaro apparaten werkt deze niet via Z-Wave of Apple HomeKit. De Fibaro Intercom werkt namelijk via Bluetooth en Wifi. Je hebt hierdoor geen Z-Wave hub nodig in de vorm van een Fibaro Home Center 3, een Homey of de SmartThings hub V3. Je kunt de Fibaro Intercom daarom direct bedienen met je smartphone of tablet. Het enige wat je hiervoor moet doen is je Bluetooth aanzetten. De Fibaro Intercom werkt niet op batterij en moet daarom worden gevoed doormiddel van een 12V DC of een 48V Power over Ethernet kabel. Voor de handige mensen onder ons is dat wellicht geen probleem, maar let hier dus op. Naast stroom heeft de Fibaro Intercom ook een internetverbinding nodig. Gebruik je een Power over Ethernet kabel dan hoef je niks extra’s te doen. De Power over Ethernet kabel zorgt ervoor dat de Fibaro Intercom voorzien wordt van internet. Gebruik je een 12V DC kabel? Dan kun je de slimme deurbel van Fibaro verbinden met Wifi of doormiddel van een LAN kabel.

Naast een slimme deurbel is de Fibaro Intercom ook geschikt om te gebruiken als slim slot. Met de Fibaro Intercom is het namelijk mogelijk om twee relais aan te sturen. Op deze manier kun je twee toegangspoorten, die zijn voorzien van een elektrisch gevoed slot, automatisch openen en sluiten. Je kunt de deuren openen en sluiten doormiddel van een pincode, door je telefoon dichtbij het apparaat te houden of door een speciale app gebruiken om dit op afstand te doen. Veel deuren beschikken niet over een elektrisch slot. Check daarom eerst goed of je slot geschikt is voor Fibaro Intercom.

De Fibaro Intercom geeft een melding op het moment dat er beweging wordt gedetecteerd. Druk er iemand op de bel en is er niemand thuis? De Fibaro Intercom zal het bericht opnemen zodat je het later terug kunt luisteren. De opnames kunnen op een Micro SD-kaart worden opgeslagen. In de doos wordt standaard een 4 GB Micro SD kaart meegeleverd. De Fibaro Intercom slaat je camerabeelden lokaal op of in de cloud. In tegenstelling tot de slimme deurbel van Nest heb je hiervoor geen abonnement nodig.

Installatie Fibaro Intercom

De Fibaro Intercom kan op de muur worden gemonteerd doormiddel van de bijgeleverde schroeven. Net zoals geldt voor bewegingssensoren wordt het niet aangeraden de Fibaro Intercom in de richting van een verlicht object te plaatsen. Met name lampen en de zon kunnen ervoor zorgen dat het beeld minder scherp wordt. Resulterend in een slechte beeldkwaliteit. De Fibaro Intercom is bestand tegen alle soorten weer. Je kunt hem dus ook in de winter veilig laten hangen.

Bekijk de installatievideo hieronder voor meer informatie.

Fibaro Motion Sensor specificaties

Fibaro Intercom
Voeding
PoE IEEE 802.3af Class 0 en 12V DC
IP protection class
IP45
Temperatuur
-30 ͦ C – 40 ͦ C
Afmeting
8,5 x 3,7 cm
Protocol
Bluetooth + Wifi

Wat kun je met de Fibaro Intercom?

Met de Fibaro Intercom kun je dus op afstand zien wie er voor je deur staat. Daarnaast kun je de Fibaro Intercom gebruiken als slim slot. De slimme deurbel kan twee relais op afstand automatisch schakelen. Dat is wel net zo handig als je je handen vol hebt met boodschappen. Een andere leuke feature van de Fibaro Intercom is dat het voicemail kan afluisteren. Wanneer je niet thuis bent dan zal het bericht van degene die voor je deur staat worden opgenomen zoals je het later thuis kunt beluisteren.

De Fibaro Intercom kan samenwerken met je andere Fibaro producten. Je hebt hiervoor wel een Home Center 3 nodig. Het wordt daardoor bijvoorbeeld mogelijk om je slimme Fibaro verlichting automatisch te schakelen op het moment dat je de deur opent. In de Fibaro app kun je allerlei leuke gepersonaliseerde scenes en routines instellen.

Werkt de Fibaro Intercom ook met platformen?

De Fibaro Intercom is een standalone apparaat en is niet compatibel met andere Smart Home platformen. In tegenstelling tot andere slimme deurbellen is de Fibaro Intercom uitsluitend te bedienen via de Fibaro Intercom app of te koppelen met de Fibaro Home Center 3. Het voordeel hiervan is dat de Fibaro Intercom minder gevoelig is voor beveiligingslekken. Hoe veilig het gebruik van een slimme deurbel is, is daarom ook iets wat iedereen zelf in de hand heeft. Sommige deurbellen slaan al het beeldmateriaal alleen lokaal op zoals Woox. Andere merken werken via de cloud zoals Ring en Nest. Bij welke deurbel jij je vertrouwd voelt is daarom ook iets wat iedereen voor zichzelf moet bepalen.

Conclusie

De Fibaro Intercom is geschikt voor iedereen die zijn bestaande Smart Home veder wil uitbreiden met een slimme deurbel en een slim slot. De Fibaro Intercom, een twee in één apparaat dat een mooie toevoeging is aan je bestaande Fibaro installatie. Zeker op het moment dat je een elektrisch slot hebt of dat van plan bent aan te schaffen. De Intercom kan namelijk twee elektrische sloten op afstand bedienen. Ben je van plan hem alleen te gebruiken als slimme deurbel dan zijn er wellicht betere en goedkopere alternatieven zoals Woox, Ring of Eufy. Deze zijn zeker qua prijs een stuk voordeliger en zijn uitsluitend geschikt als deurbel. De deurbellen van Woox, Ring en Eufy werken daarentegen wel op batterij. Dit kan wel een nadeel zijn omdat de batterij van een deurbel niet al te lang mee gaat. De Fibaro Intercom wordt gevoed door een kabel en hoef je daarom niet op te laden. Dus al met al kort samengevat: ben je op zoek naar een slimme deurbel die net wat extra’s kan zoals je deuren automatisch open en dicht doen? Dan is de Fibaro Intercom uitermate geschikt. Heb je behoefte aan een wat simpelere deurbel dan zijn er goedkopere alternatieven.

Overzicht

 • Twee in één

  De Fibaro Intercom is een slimme deurbel en slot in één

 • Compatibel Fibaro apparaten

  Wanneer je de Fibaro Intercom met de Home Center 3 gebruikt dan is de Fibaro Intercom ook te gebruiken in combinatie met je andere Fibaro apparaten

 • Standalone

  De Fibaro Intercom is te gebruiken als standalone apparaat. Dit betekent dat het niet noodzakelijk om een hub aan te schaffen

 • Niet compatibel met Smart Home platformen

  De Fibaro Intercom is niet compatibel met Smart Home platformen

 • Prijs

  De Fibaro Intercom is best wel prijzig wanneer je hem alleen als deurbel gebruikt

F.A.Q.

Hieronder vind je antwoord op onze meestgestelde vragen.

De Fibaro Intercom werkt via WiFi en Bluetooth. Je smartphone of tablet beschikt over beide communicatieprotocollen. Verbind je smartphone of tablet via Bluetooth met de Fibaro Intercom en je kunt op afstand zien wie er voor je deur staat.

Het Slimme Thuis

Ontvang unieke aanbiedingen.