IKEA Symfonisk

IKEA Symfonisk

IKEA Symfonisk: de slimme speaker lijn van IKEA. De Zweedse meubelgigant IKEA heeft in samenwerking met het Amerikaanse Sonos twee slimme speakers op de markt gebracht. De IKEA Symfonisk boekenplank speaker en de IKEA Symfonisk Speaker lamp. Beide werken via Wifi waardoor je via je smartphone of tablet je favoriete muziek kunt streamen. Het is een echte samenwerking geweest waarin IKEA het design heeft verzorgd en Sonos de technologie en het geluid. De IKEA speakers zijn te bedienen via de IKEA Home Smart app of via de Sonos app.

Wat zijn IKEA Symfonisk speakers?

IKEA Symfonisk is de slimme speaker lijn van IKEA. In samenwerking met audio specialist Sonos heeft IKEA in 2019 een tweetal ‘slimme’ speakers op de markt gebracht. Eén verpakt als een boekenplank en één als IKEA Symfonisk lamp. Via je smartphone of tablet kun je de muziek via je favoriete platform streamen naar je lamp of boekenplank. Heb je thuis een bestaande Sonos muziekinstallatie? Dan kun je de IKEA Symfonisk speakers ook toevoegen als extra speaker.

Hoe werken de IKEA Symfonisk speakers?

De IKEA Symfonisk speakers moeten worden voorzien van stroom. In dit geval wordt dit gedaan doormiddel van een vaste stroomkabel. De speakers werken niet op batterij en zijn daarom ook niet geschikt om overal eenvoudig mee naar toe te nemen. De IKEA Symfonisk lamp en boekenplank moeten met het internet worden verbonden. Je hebt hiervoor twee opties: via wifi of via een LAN kabel. Wanneer je de speakers met het internet hebt verbonden kun je eenvoudig je favoriete muziek streamen.

IKEA Symfonisk kopen

Bekijk het aanbod IKEA Trådfri producten in onze webshop

Verlichting

IKEA Trådfri heeft een breed assortiment aan binnenverlichting, bestaande uit onder andere

 • IKEA spotjes
 • Led panelen
 • Kast verlichting
 • Muur verlichting
 • Werkblad verlichting

Rolluiken

Niet alleen de verlichting van IKEA is slim, ook de rolluiken zijn eenvoudig te bedienen via de IKEA Home Smart app

 • IKEA Fyrtur
 • IKEA Kadrilj

Speakers

Naast verlichting, sensoren en rolluiken verkoopt IKEA ook slimme speakers. Ontdek meer over de slimme speakers van IKEA

 • IKEA Symfonisk lamp
 • IKEA Symfonisk boekenplank

Bediening

Bedien eenvoudig al je IKEA Trådfri apparaten doormiddel van bewegingssensoren of de IKEA Trådfri afstandsbediening

 • Bewegingssensor
 • Afstandsbediening

Wat kun je met de IKEA Symfonisk speaker?

De IKEA Symfonisk speakers zijn geschikt om muziek mee te af te spelen maar kunnen ook worden gebruikt als lamp en boekenplank. Op de boekenplank speaker kun je maximaal 3KG gewicht plaatsen. Dit is ongeveer net zoveel als een normale boekenplank. Een ander leuke toepassing van je IKEA Symfonisk speaker is om hem toe te voegen aan een scene of routine. Via de IKEA Home Smart app mogelijk om allerlei leuke scenes te maken. Zo kun je bijvoorbeeld een scene maken waarin je de lichten dimt, de muziek aangaat en je rolgordijnen naar beneden gaan. De IKEA Symfonisk speakers zijn echter niet compatibel met andere merken waardoor de mogelijkheden wat beperkt zijn. Zo kun je de Symfonisk speaker bijvoorbeeld niet koppelen aan je TV of je slimme deurbel. Heb je daarentegen een Sonos Home Cinema Systeem? Dan kun je de IKEA Symfonisk toevoegen aan je bestaande systeem. Zo kan je lamp ervoor zorgen dat je het bioscoop geluid gewoon thuis ervaart.

Wil je IKEA Symfonisk als nachtkastje gebruiken dan moet je de steun waaraan je hem ophangt er los bijkopen. Wees hier dus alert op.

Spraakbediening

De IKEA Symfonisk speaker beschikt niet over een standaard ingebouwde microfoon. Het is daarom niet mogelijk om de IKEA Symfonisk te gebruiken als spraak assistent voor het aansturen van je slimme IKEA Lampen. De IKEA Symfonisk speakers zijn wel te koppelen met de spraak assistenten van Google en Amazon. Je dient hiervoor dus altijd een extra spraak assistent te kopen. Bekijk hieronder welke producten de slimme spraak assistenten van Google, Amazon en Apple bevatten.

 • Google Nest Mini
 • Google Nest Hub
 • Google Home
 • Amazon Echo Dot 3
 • Apple HomePod
 • Apple device met Siri

Zijn het echt ‘slimme speakers’?

Tegenwoordig wordt alles wat met het internet verbonden staat verkocht als ‘slim’. De vraag is of dit ook daadwerkelijk zo is. De IKEA Symfonisk speakers zijn inderdaad via je smartphone of tablet te bedienen. Via de IKEA Home Smart of via de Sonos app kun je namelijk eenvoudig muziek streamen. Het wordt echter pas echt slim op het moment dat je speakers aangaan wanneer jij dat wenst. Dat bijvoorbeeld bij thuiskomst de radio automatisch aanspringt op jouw favoriete zender. Of dat de slimme speaker een alarm geluid afspeelt op het moment dat je slimme huis een inbreker detecteert.

Zijn de IKEA Symfonisk te bedienen via Smart Home platformen?

De IKEA Symfonisk speakers zijn alleen compatibel met Google Home en Home Assistant. Het Google Home platform is echter uitsluitend geschikt voor iedereen die zijn Smart Home via spraakbediening wil bedienen. Het is geen echt platform waarop je allerlei slimme apparaten en scenes kunt koppelen. De IKEA Symfonisk speakers zijn wel te bedienen via Home Assistant. Hierdoor kun je zelf allerlei slimme scenes en routines maken. Home Assistant is echter wel alleen geschikt voor de echte techneuten.

Conclusie

De IKEA Symfonisk speaker is een leuke speaker voor iedereen die wat meer sfeer aan zijn huis wil geven. De IKEA Symfonisk speakers bevatten het beste van drie werelden. De kwaliteit van Sonos, verpakt als een lamp, voor de prijs van IKEA. In combinatie met andere Smart Home artikelen van IKEA Trådfri kun je bij thuis komst automatisch je slimme lampen met je favoriete muziek aanzetten.

Overzicht

 • Goede prijs/kwaltieit verhouding

  IKEA Symfonisk speakers hebben een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Ga je voor de goedkopere boekenplank speaker? Of kies je voor de kwaliteit van de lamp?

 • Eén Smart Home merk

  In combinatie met andere Smart Home producten van IKEA, zoals de IKEA Trådfri lampen, kun je allerlei leuke scenes en routines maken

 • Platformen

  De IKEA Symfonisk speakers zijn niet te bedienen via de Smart Home platformen

F.A.Q.

Hieronder vind je antwoord op onze meestgestelde vragen.

Ja, je kunt de IKEA Symfonisk alleen koppelen met Smart Home apparaten van IKEA. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat wanneer je IKEA Trådfri lampen aangaan, ook je IKEA Symfonisk boekenplank muziek moet afspelen.

Nee, de IKEA Symfonisk speakers werken helaas niet via Bluetooth.

Het Slimme Thuis

Ontvang unieke aanbiedingen.