Innr slimme verlichting

Slimme verlichting is een van de dingen die de basis vormen van een Smart Home. Innr lampen zijn verkrijgbaar in twee varianten: ZigBee of Wifi. Je kunt de Innr lampen bedienen vanaf je telefoon, doormiddel van een afstandsbediening of door gebruik te maken van bewegingssensoren. Het assortiment bestaat uit losse lampen, spotjes en ledstrips. Innr lampen zijn daarnaast te bedienen via de platformen Homey, SmartThings en Google Home.

Innr lampen – Wat is Innr?

Innr is een Nederlands bedrijf opgericht door twee ex-managers van Philips. Innr focust zich met name op het leveren van slimme lampen tegen een betaalbare prijs. Via de app, je stem of via een afstandsbediening kun je eenvoudig alle Innr lampen bedienen. Innr lampen zijn beschikbaar in twee varianten: ZigBee en Wifi. Het assortiment Innr lampen bestaat onder andere uit lampen, spotjes, ledstrips en buitenverlichting.

Met de Innr lampen kun je allerlei leuke dingen doen zoals bijvoorbeeld je lampen drie keer laten knipperen op het moment dat er iemand aanbelt. Wil je dit soort leuke en slimme automatiseringen zelf toepassen dan kun je hiervoor het beste een platform gebruiken. Platformen maken het mogelijk om allerlei slimme apparaten met elkaar te koppelen.

Innr kopen

Bekijk het aanbod Innr producten in onze webshop

Innr binnenverlichting

Het assortiment binnenverlichting bestaat onder andere uit

Innr buitenverlichting

Naast binnenverlichting heeft Innr ook buitenverlichting

Bediening

Innr lampen bedien je ook op afstand zonder je smartphone of tablet

  • Light Bulbs
  • Innr spotjes
  • Plafond lampen
  • Led strips
  • Outdoor Smart Color Spot
  • Smart Pedestal Lighting
  • Led strips
  • Afstandsbediening

Hoe werkt een Innr lamp?

Innr lampen communiceren met elkaar doormiddel van ZigBee of Wifi. ZigBee is een open communicatieprotocol voor draadloze verbindingen tussen apparaten op korte afstand. Het is geschikt om slimme apparaten aan te sturen door weinig energie te gebruiken. ZigBee zit echter niet standaard in een smartphone of tablet. Om de Innr lampen via ZigBee aan te sturen heb je net als voor de Philips Hue lampen een hub nodig. Bij Innr heet deze de Innr Bridge. Sluit de Innr bridge via een ethernet kabel rechtstreeks aan op je router en je bent klaar om te gaan.

Naast de Innr lampen die via ZigBee communiceren zijn er sinds kort ook Innr wifi lampen. Innr wifi lampen communiceren met elkaar via wifi. Het voordeel is dat je geen extra hub nodig hebt om je slimme lampen via je smartphone of tablet te bedienen. Je kunt hierdoor direct beginnen met het maken van jouw slimme huis. Het nadeel is dat wanneer je veel van dit soort slimme wifi-apparaten met je router verbindt het internet wat trager kan worden. Wifi is namelijk een signaal dat veel meer energie nodig is dan ZigBee of Z-Wave.

Naast de Innr Bridge kun je ook een andere hub gebruiken om je slimme apparaten met elkaar te laten communiceren. Zowel Homey als de SmartThings Hub v3 ondersteunen ZigBee waardoor je ZigBee apparaten rechtstreeks met de hub kunt verbinden. Bovendien blijf je hierdoor niet beperkt tot merken die met de Innr Bridge werken.

Innr lampen bedienen via een normale schakelaar

Een belangrijk punt om op te letten is het tegelijk bedienen van je Innr lampen via een normale schakelaar en via de app. Innr lampen kun je bedienen met een normale schakelaar. Wanneer je deze aanzet wordt de lamp op de meest felle stand ingeschakeld. Op het moment dat je de normale wandschakelaar weer uitzet zijn de Innr lampen niet via de app te bedienen. Er gaat namelijk geen stroom richting de lamp. Hierdoor kun je de lampen niet meer aanzetten via de Innr app. Een oplossing hiervoor is het kopen van een Innr afstandsbediening.

Innr op afstand bedienen

Een groot voordeel van Innr is dat je de Innr lampen van overal ter wereld kunt bedienen. Zolang zowel de Innr lamp als je telefoon met het internet verbonden zijn kun je de lampen op afstand bedienen.

Gebruik je ook de Innr afstandsbediening dan hangt dat af van het bereik van de dichtstbijzijnde lamp of bridge. De Innr afstandsbediening heeft een bereik van ongeveer 8 meter afhankelijk van de dikte van de muren en plafonds.

Je kunt de Innr lampen die werken via ZigBee ook koppelen aan de Philips Hue Bridge of de SmartThings Hub v3. Ook dan blijf je jouw Innr lampen op afstand kunnen bedienen. Wil je lampen buitenshuis bedienen via de Philips Hue Bridge dan moet je erop letten dat je deze functie eerst activeert in de Hue app. Klik op instellingen en zet vervolgens buitenhuisbesturing aan. Je moet hiervoor ingelogd zijn met je Hue account.

Innr scenes instellen

In de Innr app kun je allerlei scenes instellen. Zet bijvoorbeeld automatisch je lampen aan op het moment dat het donker wordt. Creëer zelf allerlei leuke automatiseringen gebaseerd op jouw routine. De app is intuïtief in gebruik en je kunt voor elk apparaat een eigen kleur toewijzen. Op die manier zie je snel welke lamp aan staat en welke niet. Bovendien kun je de apparaten als groep of individueel bedienen.

Heb je daarnaast nog slimme apparaten andere merken dan kun je deze het beste via platformen met elkaar laten communiceren. Innr lampen zijn te bedienen via de platformen Homey en SmartThings. Mocht je nu een Philips Hue Bridge hebben dan kun je Innr lampen ook bedienen via de Google Assistant.

Andere merken koppelen met Innr

Doordat ZigBee een open-source communicatieprotocol is kunnen slimme producten die via hetzelfde protocol werken met elkaar communiceren. Om de slimme apparaten via je telefoon aan te sturen heb je een hub of bridge nodig. Dit hoeft niet altijd persé de hub van de fabrikant te zijn. Innr lampen maken gebruik van ZigBee 3.0 en zijn compatibel met Homey, SmartThings en Philips Hue

Wil je Innr lampen koppelen met je Philips Hue lampen dan heb je daarvoor de Philips Hue Bridge nodig. Via de Philips Hue app kun je naast je Philips Hue lampen ook je Innr lampen bedienen. Andersom werkt het helaas niet. Je kunt de Innr Bridge niet gebruiken om je Philips Hue lampen te bedienen.

Heb je daarnaast nog andere slimme apparaten van verschillende merken dan kun je deze wellicht het beste via een platform met elkaar koppelen.

Platformen - Hoe werken Innr lampen samen met andere merken?

Als je je huis écht slim wilt maken dan kun je daarvoor het beste een platform gebruiken. Via een platform kun je allerlei slimme apparaten van verschillende merken met elkaar verbinden. Het voordeel is dat je hierdoor niet gebonden bent aan één merk of protocol. Je kunt bijvoorbeeld allerlei Smart Home producten die via ZigBee werken met elkaar koppelen of je kunt zelfs verschillende protocollen met elkaar combineren. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een hub die de desbetreffende protocollen ondersteunt.

Wat heb je nodig om Innr lampen via een platform te bedienen?

Wat je precies nodig hebt om je Innr lampen te bedienen via een platform is afhankelijk van het soort lamp en platform dat je gebruikt. Innr lampen die via wifi werken koppel je direct met een platform. Innr ZigBee lampen daarentegen moet je verbinden met een hub. Welke hub je nodig hebt is afhankelijk van het platform dat je gebruikt.

Homey
SmartThings
Google Home

Tip: gebruik de hub van het platform of de Philips Hue Bridge. De Innr app is namelijk niet mooi en gebruiksvriendelijk als die van Homey, SmartThings of Philips Hue.

Spraakbediening

Wil je je Innr lampen ook met je stem bedienen? Dan heb je hiervoor een slimme speaker van Google of Amazon nodig. Innr is namelijk alleen compatibel met de slimme spraak assistenten: Amazon Alexa en Google Assistant. Innr ondersteunt namelijk geen Apple HomeKit waardoor je Siri niet kunt gebruiken.

Bekijk hieronder welke producten de slimme spraak assistent van Google en Amazon bevatten.

  • Google Nest Mini
  • Google Nest Hub
  • Google Home
  • Amazon Echo Dot 3

Conclusie

Innr lampen zijn geschikt voor iedereen die zijn huis een stukje slimmer wil maken zonder echt de hoofdprijs te betalen. Innr lampen zijn beschikbaar in twee varianten: ZigBee en Wifi. Het verschil is het protocol waarmee ze communiceren. ZigBee zit niet standaard in je telefoon of tablet. Hierdoor heb je een Innr bridge nodig om de Innr lampen te bedienen. Geadviseerd wordt om de hub van het platform of de Philips Hue Bridge te gebruiken. Je kunt hierdoor namelijk ook andere merken bedienen.

Voor het bedienen van je Innr lampen met wifi heb je geen bridge nodig. Het nadeel is echter dat je internet trager kan worden op het moment dat je meerdere wifi-apparaten koppelt aan je router. Een mogelijke oplossing is het aanschaffen van een extra router.

Overzicht

  • Twee varianten

    Innr lampen zijn beschikbaar in twee varianten: ZigBee en Wifi

  • Eenvoudig

    Innr lampen zijn geschikt voor iedereen die zijn Smart Home eenvoudig wil uitbereiden met een paar lampen. Wil je iets meer dan dat, dan zijn er wellicht betere opties

  • Compatibiliteit platformen

    Innr lampen zijn niet direct compatibel met alle Smart Home platformen

  • Hub

    Voor het bedienen van je Innr ZigBee lampen via je smartphone of tablet is een hub vereist.

F.A.Q.

Hieronder vind je antwoord op onze meestgestelde vragen.

Voor het bedienen van je Innr lampen die via ZigBee werken heb je een hub nodig. Heb je Innr lampen die via Wifi werken? Dan heb je geen hub nodig.

ZigBee is net als Z-Wave een communicatieprotocol waarmee apparaten kunnen communiceren. ZigBee werkt via een Mesh netwerk. Normaal gesproken stuurt één apparaat het signaal naar alle apparaten. Denk aan je Wifi router. Met een Mesh netwerk kunnen apparaten ook onderling communiceren. Ieder apparaat kan zelf het signaal doorsturen. Hierdoor kun je het bereik van je Smart home vergroten.

Het Slimme Thuis

Ontvang unieke aanbiedingen.