Wat is Nest?

Nest is opgericht in 2010 door twee ex-Apple medewerkers. Het idee kwam toen Fadell (co-founder Nest) een vakantiehuis aan het bouwen was en ontdekte dat alle beschikbare thermostaten op de markt ontoereikend waren. Gemotiveerd om iets beters op de markt te brengen bedacht hij samen met zijn companion Matt Rogers een oplossing: Nest Labs. Het bedrijf richtte zich in eerste instantie op het ontwikkelen van een slimme thermostaat. De welbekende Nest Thermostaat. Deze kwam in 2011 op de markt en sindsdien zich gaan richten op het aanbieden van Smart Home producten. Nest werd in 2014 overgenomen door tech-gigant Google en ontwikkeld sindsdien Smart Home oplossingen onder de naam Google Nest. Nest biedt tegenwoordig allerlei slimme producten aan waaronder: camera’s, deurbellen en slimme sloten. Allemaal producten die zij ontworpen om jouw huis een stukje slimmer en veiliger te maken. De slimme apparaten van Nest kun je bedienen doormiddel van de Google Home of via de Google Nest app. Beide zijn te downloaden in de Playstore. Zo kun je dus vanuit je luie stoel verschillende apparaten bedienen. Een slimme toevoeging aan je huis!

Nest Hello Deurbel - Hoe werkt Nest?

Koppel je Nest Hello Deurbel eenvoudig met de Google Nest app. Download eerst de Google Nest app. Maak een account aan. Voeg de deurbel toe in de app en verbindt hem vervolgens met het WiFi netwerk. Zo mis je niets meer wat er voor je deur afspeelt. Hij vervangt je bestaande bedrade deurbel en toont je zelfs in het donker High Definition, heldere en haarscherpe beelden. Met de dag en nacht livestream kun je altijd even checken wat er voor je huis gebeurd. Of kom erachter wat er eerder is gebeurd door de drie uur geschiedenis met momentopname te bekijken.

Nest kopen

Bekijk het aanbod Nest producten in onze webshop

Camera's

Het assortiment slimme camera’s van Nest bestaat onder andere uit binnen- en buiten camera’s en de deurbel. 

Audio & Hubs

Bedien via je Nest speaker alle slimme apparaten in huis. Het is een Google Home en speaker in één! Een fijne combinatie als je achter je bureau zit.

Thermostaten

Is het iets te koud in de kamer? Regel via Google Home of slimme thermostaat de temperatuur in het hele huis.

De Nest Hello is makkelijk te installeren. Houd rekening bij de installatie dat de slimme deurbel vast bedraad moet worden. Deze deurbel werkt dus niet op een oplaadbare batterij. Wanneer je de Nest Deurbel installeert kan het zijn dat er op de deurbel een oranje lampje gaat barnden. Normaliter hoort dit lampje blauw te kleuren. Dit kan te maken hebben met een jouw bestaande transformator die wellicht een te lage voltage geeft. De Nest Hello heeft een voltage van 16 of 24 Volt nodig om beeld te kunnen maken. Om er achter te komen of jouw bestaande transformator geschikt is, is enige technische kennis vereist. Onder andere hierom raad Nest professionele installatie aan. Dus let hier goed op!

Mocht het voorkomen dat je bijvoorbeeld niet thuis bent en de bel gaat af, krijg je een melding op je smartphone. Nu kun je natuurlijk met de bezoeker communiceren, maar heb je nou even geen tijd dan kun je de deurbel een automatisch bericht voor laten lezen. Mocht je alles op afstand willen zien en bedienen, moet je er voor zorgen dat beide apparaten verbonden zijn met internet. Het beeld wat de camera geeft is een van de beste van alle deurbellen, zowel dag als nacht. Het beeld waarin die filmt is niet 16:9, maar 4:3 zodat je een volledig beeld krijgt van wie er voor je deur staat. Door de 160 graden kijkhoek ziet de Nest Deurbel best wel veel. Je mag de beelden opnemen, maar hiervoor moet je privacy technisch aangeven dat er gefilmd wordt. Daarom levert Nest bij de deurbel altijd een sticker waarop staat aangegeven dat er gefilmd wordt. Deze sticker moet duidelijk zichtbaar zijn vanaf de plek waar je naar de deurbel kijkt. De sticker kun je bijvoorbeeld op de deur plakken.

Helaas is er momenteel maar één type deurbel van Nest. Het is wel een zeer goede deurbel, maar er zit wel een aardig prijskaartje aan. Je betaald voor de Nest Hello ongeveer €280,-. Bij andere merken als Eufy, Ring of Woox ben je vaak goedkoper uit met ongeveer dezelfde specificaties. Dus het is wellicht handig om hier ook even een kijkje te nemen.

Niet thuis - Kun je Nest buitenshuis bedienen?

Nest is altijd te bedienen mits het Nest-apparaat en de smartphone, tablet of computer verbonden zijn met het internet. Dit houdt in dat zowel de Nest deurbel als jouw smartphone, tablet of laptop internet nodig hebben, Dit kan door middel van WiFi of mobiele gegevens (3G, 4G, 5G). 

Nest Aware – Heb ik een abonnement nodig?

Zonder Nest abonnement is je Nest Hello Deurbel niet echt slim, en dat voor dat geld. Het beschikt over live meekijken maar niet over opnemen (De Cloud functie). Daarom bied Nest twee abonnementen aan, bekijk hieronder welk abonnement voor jou geschikt is.

Nest Aware

Maandelijks
5
€50,- per jaar (bespaar €10,- per jaar)
 • Videogeschiedenis van de laatste 30 dagen terugkijken
 • Intelligente meldingen
 • Activiteitszones
 • Clips maken en delen

Nest Aware Plus

Maandelijks
10
€100,- per jaar (bespaar €20,- per jaar)
 • Videogeschiedenis van de laatste 30 dagen terugkijken
 • 10 Dagen dag en nacht videogeschiedenis
 • Intelligente meldingen
 • Activiteitszones
 • Clips maken en delen

Het verschil tussen Nest Aware en Nest Aware Plus zit hem één ding. Het verschil is dat de Nest Aware Plus 60 dagen videogeschiedenis van gebeurtenissen + 10 dagen dag en nacht videogeschiedenis kan opslaan. Het voordeel hier van is dat de camera’s dan als beveiligingscamera kun fungeren. Hiermee heb je een deurbel die als slimme videodeurbel en als beveiligingscamera fungeert. Dit scheelt weer in de aanschaf van de camera’s rondom je huis.

Platformen - Nest gebruiken via andere platformen.

Net als Ring is de Google Nest deurbel compatibel met een aantal platformen namelijk: Google Home, SmartThings en Home Assistant. De slimme deurbel van Nest werkt via WiFi. Je hebt hiervoor niks anders nodig dan een internetverbinding een Nest account. Deze maak je eenvoudig aan in de Nest app of via de website. Vervolgens open je app van het desbetreffende platform, voeg je een nieuw apparaat toe en vul je jouw inloggegevens in. Je kunt de Nest deurbel dus direct koppelen met het platform dat jij gebruikt. Je slimme huis in één app, wel net zo handig!

SmartThings – Begin december 2020 maakte Samsung SmartThings bekend een samenwerking aan te gaan met Google. Hiermee integreert het bedrijf zijn portfolio van Nest-producten in SmartThings. Door de integratie krijgen Nest-apparaten, zoals thermostaten, camera’s en deurbellen het ‘’Works With SmartThings’’ (WWST). De gebruikers zouden hun slimme huizen vijlloos kunnen bedienen via SmartThings. Ook zou er een mogelijkheid komen om via hun Nest-apparaat beelden te streamen naar je Samsung-TV. Vanaf januari 2021 zou de technologie van SmartThings beschikbaar zijn op de Google Nest apparaten.

Home Assistant – Wil je Nest gebruiken via Home Assistant? Home Assistant maakt gebruik van de Smart Device Management API van Google’s Cloud Pubsub. Hierdoor zie je de status van het apparaat en andere gebeurtenissen in de Google Home Assistant app. Home Assistant biedt nu ondersteuning voor de Nest deurbel, camera en thermostaat.

Google Home
SmartThings
Home Assistant

Conclusie

De deurbel van Nest functioneert prima maar heeft bij de installatie enige technische kennis nodig. Het is een prima vervanger voor jouw ouderwetse deurbel. Wat betreft de camera is die van Nest wel een van de beste. Mede door het beeld (4:3) en de 160 graden kijkhoek wordt alles zeer goed weergegeven. Wil je over alle functionaliteiten die de deurbel heeft beschikken moet je een ook abonnement nemen. Verder is het compacte deurbel is een mooi jasje waardoor die er heel slim uit ziet. Daarnaast is het erg handig dat je het kan koppelen aan je Alexa of Nest Hub. Een nadeel van de Nest deurbel is dat er een abonnement vereist is wanneer alle functionaliteiten gebruikt willen worden. Denk hierbij aan activiteitenzones instellen en clips maken en delen.

Overzicht

 • Gebruiksvriendelijk

  De Nest slimme videodeurbel is uiterst gebruiksvriendelijk

 • Compatible

  De slimme videodeurbel is compatible met 3 platformen

 • Goede camera

  Een van de beste camera's in zijn klasse

 • Technische kennis vereist

  Voor het installeren is enige technische kennis vereist

 • Prijs

  Matige prijs/kwaliteit verhouding

 • Abonnement

  Een abonnement is vereist voor alle normale functionaliteiten

F.A.Q.

Hieronder vind je antwoord op onze meestgestelde vragen.

Nee, in principe niet, maar het wordt aangeraden om wel een abonnement te nemen. Zonder abonnement heb je namelijk geen opname functie. Hierdoor kun je beelden niet terug kijken.

Het Slimme Thuis

Ontvang unieke aanbiedingen.