Philips Hue bewegingssensor

Philips Hue Motion Sensor

De Philips Hue Binnensensor is een complete draadloze bewegingssensor die niet alleen beweging detecteert maar ook meet of er voldoende licht is in huis. Hierdoor gaan je lampen automatisch aan op het moment dat jij of iemand anders voorbij komt lopen of als het te donker wordt in de kamer. En als je ’s nachts naar het toilet moet zal de Philips Hue bewegingssensor er automatisch voor zorgen dat je niet wordt verblind door het licht. De Philips bewegingssensoren werken via ZigBee en moeten worden verbonden met de Philips Hue Bridge.

Wat zijn Philips Motion Sensoren?

Philips bewegingssensoren zorgen ervoor dat je lampen automatisch aan gaan op het moment dat er iemand voorbij loopt. Philips Motion Sensors zijn beschikbaar in twee varianten: een binnen sensor en een buitensensor. De Philips Hue Motion is een kleine compacte bewegingssensor waarmee je overal in huis automatisch je slimme Philips Hue lampen bedient De bewegingssensor detecteert niet alleen licht maar meet ook of er voldoende licht is.
De Philips Hue buitensensor is geschikt voor buiten. Zo schakel je eenvoudig automatisch je tuinpadlampen. Beide bewegingssensoren werken volledig op batterijen waardoor je geen kabel nodig hebt.

Philips Hue kopen

Bekijk het aanbod Philips Hue producten in onze webshop

Binnenverlichting

Philips Hue heeft een breed assortiment aan binnenverlichting met onder andere

Buitenverlichting

Naast binnenverlichting heeft Philips Hue ook een ruim aanbod buitenverlichting

Sensoren

Bedien je Philips Hue lampen automatisch doormiddel van Philips Hue bewegingssensoren

Bediening

Voorkom irritatie en koop een Philips Hue afstandsbediening of een Philips Hue Smart Button

 • Tafel verlichting
 • Muur verlichting
 • Philips Hue spotjes
 • Plafond lampen
 • Led Strips
 • Muur verlichting
 • Philips Hue spotjes
 • Binnensensor
 • Buitensensor
 • Afstandsbediening
 • Smart Button

Hoe werken de Philips Motion sensoren?

De Philips Motion Sensor communiceert met je Philips Hue lampen via ZigBee. ZigBee is een open communicatieprotocol voor draadloze verbindingen tussen apparaten op korte afstand. Het is geschikt om slimme apparaten aan te sturen door weinig energie te gebruiken. ZigBee zit echter niet standaard in een smartphone of tablet. Je hebt daarom een Philips Hue Bridge nog om je Philips Hue lampen via ZigBee aan te sturen.

De Philips Hue bewegingssensoren werken volledig op batterij. Hierdoor hoef je jezelf niet in allerlei bochten te wringen voor het trekken van een kabel. De Philips Hue binnensensor werkt op twee AAA batterijen en heeft een bereik van ongeveer 5 meter. De Philips Hue buitensensor werkt op twee AA batterijen en hebben een bereik van ongeveer 12 meter. Plaats de Philips Hue buitensensor bijvoorbeeld bij de tuinpoort waardoor je automatisch je Philips Hue lampen inschakelt wanneer dat de sensor beweging detecteert.

Installatie binnensensor

De Hue binnensensor kun je overal in huis plaatsen. Zo kun je hem bijvoorbeeld op een plank zetten, maar kun je hem ook monteren aan de muur of het plafond. Je kunt de Philips Hue bewegingssensor op twee manieren bevestigen: met een schroef of op een magnetisch oppervlakte met de meegeleverde magneet. Door de magneet aan de achterkant kun je hem onder elke hoek instellen.

Installatie buitensensor

Ook de Philips Hue buitensensor kun je op allerlei oppervlakten plaatsen. In de doos zitten namelijk diverse installatieonderdelen waarmee je de sensor op een gladde muur of in de binnen- of buitenhoek van een muur of pilaar kunt plaatsen. Hierdoor kun je hem bijvoorbeeld aan een paal of regenpijn monteren, maar ook om de hoek van de deur of garage. Dus ook voor de minder makkelijk te installeren plekken is de Philips Hue bewegingssensor geschikt.

Philips Motion Sensor specificaties

Philips Motion Sensor binnen Philips Motion Sensor buiten
Aantal batterijen
2
2
Batterij soort
AAA
AA
Levensduur batterij
2 jaar
2 jaar
Materiaal
Kunststof
Kunststof
Temperatuur
0 °C – 40 °C
-20 °C – 45 °C
Afmeting
5,5 x 5,5 x 2 cm
7,6 x 7,6 x 5,6 cm
Protocol
ZigBee
ZigBee

Wat kun je met de Philips Motion sensoren?

Philips Hue bewegingssensoren zijn uitermate geschikt voor het automatisch aansturen van je lampen. Je kunt daarvoor iedere lamp individueel bedienen. Daarnaast beschikt de Hue bewegingssensor over daglicht herkenning waardoor hij de lampen niet aanzet op het moment dat het niet nodig is. Je kunt de sterkte van het daglicht instellen waarop de lamp moet aan gaan en je kunt de sensitiviteit van de sensor aanpassen. Hierdoor gaat de lamp niet direct aan bij de kleinste beweging. Wel zo handig als je huisdieren hebt.

Het is alleen niet mogelijk om met de bewegingssensor lampen individueel te configureren. Dat betekent dat het niet mogelijk is om de ene lamp voor 50 procent aan te zetten en de andere lamp voor 100 procent.

Apparaten van andere Smart Home merken aansturen​

De Philips Hue bewegingssensoren zijn compatibel met alle Smart Home platformen. Je kunt de bewegingssensoren direct verbinden met de hub van het platform dat je gebruikt. Het voordeel is dat je hierdoor niet gebonden bent aan één merk of protocol. Hierdoor kun je je Philips Hue bewegingssensor ook gebruiken om je slimme lampen van Innr aan te zetten. Wij hebben daarom een overzicht gemaakt van alle Smart Home platformen en de te koppelen hubs.

Stel nu dat je bijvoorbeeld je Philips Hue lampen bedienen via het platform SmartThings dan kun je kiezen uit twee verschillende hubs. Je kunt de Philips Hue Bridge gebruiken of de SmartThings Hub V3. Die laatste heeft trouwens ook Z-Wave aanboort. Meer weten over Smart Home platformen? Klik hier.

Homey
SmartThings
HomeKit
Home Assistant
Google Home

Tip: Gebruik je Homey dan heb je geen Philips Hue Bridge nodig. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten. Ook al is de Homey zelf niet heel goedkoop is het zeker de investering waard op het moment dat je je huis echt slim wilt maken. Bovendien kun je eenvoudig je bestaande Smart Home uitbreiden zonder allerlei dure hubs te moeten kopen.

Conclusie

Philips Hue motion sensoren zijn een van de beste en meest veelzijdige bewegingssensoren die er momenteel verkrijgbaar zijn. Samen met de Fibaro bewegingssensor beschikt die over net wat meer functionaliteiten dan een ‘gewone’ bewegingssensor. De Philips Hue Motion Sensor heeft een compact formaat waardoor je hem overal in huis kwijt kunt. Ook de buitensensor is eenvoudig te plaatsen waardoor je nooit meer last hebt van een onverlicht tuinpad. Tot slot misschien wel het grootste pluspunt: de Philips Hue bewegingssensoren zijn te bedienen via alle platformen. In de snel veranderende wereld van Smart Home apparaten is dit wel net zo makkelijk. Meer weten over Smart Home platformen? Klik hier.

Overzicht

 • Compatibel met alle Smart Home platformen

  De Philips Hue is compatibel met alle Smart Home platformen. Je kunt daarom ook apparaten van andere merken aansturen

 • Lichtsterktesensor

  De Philips Hue Motion Sensor beschikt over een lichtsterktesensor waardoor je 's nachts niet verblind wordt door het licht. Wel zo fijn als je half slapend naar het toilet moet.

 • Twee varianten

  De Philips Hue bewegingssensoren zijn verkrijgbaar in twee varianten: een binnensensor en een buitensensor

 • Hub

  Het is noodzakelijk om de Philips Hue Motion Sensors met een hub te verbinden

F.A.Q.

Hieronder vind je antwoord op onze meestgestelde vragen.

Je kunt maximaal 50 apparaten op één bridge aansluiten

 1. Sluit de Philips Hue bridge aan op het stopcontact en stop de meegeleverde ethernet kabel in je router of modem
 2. Download de Philips Hue app op je smartphone of tablet. 
 3. Druk op de grote ronde knop van de bridge. Deze wordt nu blauw.
 4. De bridge maakt nu contact met de Philips Hue app en is klaar voor gebruik.

Je hebt hiervoor de Sync Box nodig. Je dient vervolgens een HDMI kabel in je TV te stoppen waardoor je lampen mee kleuren met de TV.

Het Slimme Thuis

Ontvang unieke aanbiedingen.