Smart Home - Platformen

Je slimme huis in één App

Voorkom het gebruik van 10 verschillende apps

De besturing van al je slimme apparaten is misschien wel het belangrijkste aspect van een slim huis. Niet alle ‘slimme’ apparaten communiceren met elkaar en zijn daardoor via dezelfde app te bedienen. Fabrikanten ontwikkelen vaak een eigen hub waardoor alleen hun eigen apparaten met elkaar kunnen communiceren. Dit betekent dat als je zo’n hub hebt gekocht, je apparaten van andere merken vaak niet met één en dezelfde app kunt bedienen. Platformen bieden een oplossing en verbinden allerlei ‘slimme’ apparaten waardoor jij maar één app nodig hebt voor het bedienen van je Smart Home.

Homey

Wil je al je slimme apparaten in huis verbinden doormiddel van één hub? Dan is Homey de perfecte oplossing. Met de Homey verbind je namelijk slimme apparaten die via zeven verschillende protocollen werken waaronder ZigBee, Z-Wave, en infrarood (TV). Met Homey Flows maak je bovendien eenvoudig allerlei leuke scenes en routines.

SmartThings

Ben je op zoek naar één apparaat dat niet alleen je slimme ZigBee apparaten verbind, maar ook slimme apparaten die via Z-Wave werken? Dan is Samsung SmartThings een uitstekende oplossing. De Aeotec SmartThings Hub V3 beschikt namelijk over ZigBee en Z-Wave.

Apple HomeKit

Voor alle Apple gebruikers is Apple HomeKit misschien wel dé oplossing voor het maken van een slim huis. Apple HomeKit is een door Apple eigen ontwikkeld protocol dat zorgt voor de verbinding van je slimme apparaten. Apple HomeKit is alleen geschikt voor Apple apparaten zoals iPhone’s, iPad’s en de Apple Watch. Koop je Fibaro producten? Dan heb je zelfs geen hub nodig.

Home Assistant

Ben je technisch onderlegt en wil je niet gebonden blijven aan de bekende Smart Home merken? Dan is Home Assistant misschien wel de beste oplossing voor jou. Home Assistant is een gratis, open source Smart Home platform waardoor apparaten van duizenden merken met elkaar kunnen communiceren via één app. Het is geschikt voor de echte techneuten die de oneindige mogelijkheden van Home Assistant willen ontdekken.

Wil je jouw slimme huis alleen bedienen via je stem? Dan is Google Home de beste platform oplossing voor jou. Met de Google Assistant bedien je al jouw slimme apparaten doormiddel van je stem. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een Google Home, Google Nest Mini of Google Nest Hub.

Het Slimme Thuis

Ontvang unieke aanbiedingen.