Wat is Ring?

Kijk je wel eens TV? Of luister je naar de radio? Dan heb je vast en zeker wel eens van de Ring Video Deurbel gehoord. De Ring Video Deurbel is een slimme deurbel die je op afstand laat weten wie er voor de deur staan. Ring is een premium Smart Home merk dat zich sinds 2013 richt op het slim beveiligen van je woning. Ring was origineel opgericht via een crowdfundingsactie onder de naam Doorbot. Het bedrijf haalde $364.000 op en werd in 2018 overgenomen over de E-commerce reus Amazon. Ring heeft één missie: Gemeenschappen veiliger maken. Ring wil de criminaliteit in gemeenschappen reduceren door innovatieve apparatuur te maken die je een veiliger gevoel geven. Je bent hierdoor altijd verbonden met je huis. Ring heeft niet alleen slimme deurbellen maar ook beveiligingscamera’s, beveiligingssystemen en de bijbehorende accessoires.

De slimme deur van Ring - Hoe werkt Ring?

De slimme deurbel van Ring is verkrijgbaar in meerdere varianten. Het verschil zit hem met name in het aantal functionaliteiten, maar daarover later meer. De slimme deurbellen van Ring zijn te bedienen door middel van de Ring-app op je smartphone, computer of tablet. Je hebt hierdoor volledige controle over de beveiliging van je huis. De Ring deurbel werkt via WiFi waardoor je geen Hub nodig hebt. Valt de WiFi weg? Sommige modellen van Ring blijven gewoon draaien door de ingebouwde GSM back-up. Hier zit wel een abonnement aan vast. Klik hier voor meer informatie. 

De slimme deurbel detecteert bewegingen en laat je vervolgens door middel van een melding op je smartphone, tablet of pc weten wie er voor je deur staat. Open de app om te communiceren met de bezoeker die voor je deur staat. Ideaal als je bijvoorbeeld niet thuis bent en de pakketbezorger of collectant kunt spreken.

De deurbellen zijn er in verschillende versies en daarom variëren de prijzen ook tussen de €99,00 tot €399,00. Zo is de voor jou geschikte deurbel bijna altijd aanwezig. De grote verschillen zitten in het aantal functionaliteiten, zoals oplaadbaar of vaste voeding, WiFi-connectiviteit, Motion Detection Range en de hardware. Ook is bij een aantal varianten technische kennis verreist. Ring adviseert daarom ook de deurbel door professioneel persoon te laten doen.

Ring kopen

Bekijk het aanbod Ring producten in onze webshop

Alarm-beveiligingssysteem

Opzoek naar een nieuw beveiligingssysteem? Ring heeft een aantal producten om je huis een stuk veilig te maken en indien nodig alarm te slaan.

Beveiligingscamera's

Het assortiment beveiligingscamera’s van Ring bestaat onder andere uit binnen- en buitencamera’s, stick-up camera’s en spotlight camera’s. 

Deurbel

Waar staat Ring bekend om? Zijn slimme deurbel. De deurbel werkt via wifi waardoor je overal op afstand kunt zien wie er voor je deur staat.

Kun je Ring buitenshuis bedienen?

Het is mogelijk om je slimme deurbel buitenshuis te bedienen. Allereerst moet de deurbel verbonden zijn met het WiFi-netwerk dat zich thuis bevind. Wanneer je de Ring-app opent moet je de deurbel toevoegen. Om het apparaat te bedienen is het noodzakelijk dat het Ring-Apparaat en de smartphone, tablet of computer met daarop de Ring-app verbonden zijn met internet. Dit kan door middel van een WiFi verbinding of Mobiele gegevens (3G,4G,5G). Je moet er dus voor zorgen dat het Ring-apparaat en de smartphone, tablet of computer een netwerkverbinding hebben. Het maakt niet uit met welk WiFi-netwerk je verbonden bent. Dit is bijvoorbeeld ideaal als onderweg bent en aangebeld word, hierdoor weet je altijd wat er in en rondom huis gebeurd zolang je toegang tot internet hebt. Mocht de internetverbinding thuis wegvallen, hebben bepaalde producten een GSM back-up, een soort mobiele data waarop het apparaat verder draait.

Ring Protect – Heb ik een abonnement nodig?

Om Ring te gebruiken heb je geen abonnement nodig, alhoewel Ring dit zelf wel als een abonnement zien. Er zijn namelijk 3 soorten abonnementen waarvan het eerste pakket gratis is en standaard inbegrepen zit. Het tweede is een Ring  Protect Basic pakket (€3,- per maand) en het derde een Ring Protect Plus pakket (€10,- per maand). De functionaliteiten die je hebt zonder het Ring Protect pakket zijn, bewegingsgeactiveerde meldingen, tweerichtingsspraak, real-timevideobeelden met livebeeld en diestalbeveiliging. Bekijk hieronder het abonnement dat bij je past.

Ring Protect Basic

Maandelijks
3
€30,- per jaar (bespaar €6,- per jaar)
 • Videogeschiedenis van de laatste 30 dagen terugkijken
 • Fotofunctie
 • Clips maken en delen

Ring Protect Plus

Maandelijks
10
€100,- per jaar (bespaar €20,- per jaar)
 • Videogeschiedenis van de laatste 30 dagen terugkijken
 • Fotofunctie
 • Clips maken en delen
 • Mobiele back-up voor je Ring Alarm
 • Geassisteerde bewaking met Ring Alarm

Je krijgt bij alle Ring videodeurbellen een gratis proefperiode van Ring Protect voor 30 dagen. Tijdens of na de proefperiode kun je een Ring Protect-abonnement aanschaffen om je video’s foto’s op te slaan en te delen. 

Hoe gebruik je Ring via platformen?

In tegenstelling tot de slimme deurbel van Woox is de slimme deurbel van Ring compatibel met een aantal platformen waaronder Homey, SmartThings en Home Assistant. Bovendien kun je je Ring deurbel eenvoudig koppelen aan Amazon producten zoals de Amazon Echo Dot. In Amerika heeft Amazon nog allerlei andere leuke Smart Home producten. Deze zijn helaas niet verkrijgbaar in Nederland. Wat heb je nodig om je slimme Ring deurbel te bedienen via platformen? In principe niks. De slimme deurbellen van Ring werken via WiFi. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding en in het geval van Homey, natuurlijk een Homey. Maak een account aan in de Ring app of via de website en voeg je slimme deurbel toe. Je kunt vervolgens de Ring deurbel direct koppelen met het platform dat jij gebruikt. Hierdoor bedien je via één app heel je huis. Wel zo makkelijk.

Homey
SmartThings
Home Assistant

Conclusie

De Ring videodeurbel is geschikt iedereen geschikt, Jong of oud, technisch of niet.  Er zit altijd een deurbel voor jou bij. Door dat het met Alexa samenwerkt kun je tijdens het koken met de bezoeker voor de deur spreken zonder dat het eten aanbrand. Wel zo handig. Nog handiger is dat je altijd even de app kan openen om te zien wat er voor je deur afspeelt, mits beide apparaten verbonden zijn met het internet. Naast de diefstalbeveiliging en de tweerichtingspraak functie, kun je met het Ring Protect Basic abonnement tot 30 dagen videogeschiedenis bekijken, opslaan en delen. En Met het Ring Protect Plus abonnement zelfs korting krijgen op andere Ring producten, zoals bewegingssensoren en meer!

Overzicht

 • Hoge kwaliteit

  Ring videodeurbellen zijn van hoge kwaliteit

 • Gebruiksvriendelijk

  Ring is uiterst gebruiksvriendelijk

 • Mobiele back-up

  Middels een abonnement heeft de videodeurbel een mobiele back-up

 • Abonnement

  Een abonnement is vereist voor extra functionaliteiten

F.A.Q.

Hieronder vind je antwoord op onze meestgestelde vragen.

Nee, het is niet noodzakelijk om een abonnement aan te schaffen voor het gebruiken van je Ring video deurbel. Zonder abonnement beschik je echter wel over minder functionaliteiten. Wil je wel die extra functionaliteiten? Check dan goed welk abonnement bij jou past.

Het Slimme Thuis

Ontvang unieke aanbiedingen.