Wat is Woox?

Het Nederlandse Woox is inmiddels een bekend merk in de Smart Home wereld, maar voor het brede publiek nog vrijwel onbekend. Woox richt zich met haar Smart Home oplossingen op het aanbieden van gebruiksvriendelijke producten tegen een betaalbare prijs. De producten zijn ontworpen om je huis slimmer, veiliger en energiezuiniger te maken. En dat alles voor een betaalbare prijs. De slimme apparaten van Woox werken via een van de twee protocollen: Wifi of ZigBee. Dit is afhankelijk van het product dat je koopt. Gebruik je bijvoorbeeld Woox verlichting? Dan werken ze via WiFi. Gebruik je de Woox bewegingssensor? Dan communiceert de sensor via ZigBee. Bekijk het volledige assortiment hier. 

Woox is een partner van Smart Home Cloud provider Tuya Smart. Het Chinese Tuya is een opkomende speler op het gebied van Smart Home platformen. Tuya heeft namelijk software ontwikkeld die fabrikanten kunnen gebruiken voor het bedienen van hun slimme apparaten. Wanneer de fabrikant het Tuya platform gebruik zijn de apparaten ook compatibel met Smart Home producten van andere merken. Alle Woox producten zijn daarom naast de Woox Home app, ook via de Tuya Smart app te bedienen. Meer weten over platformen? Klik dan hier.

Wat is de slimme deurbel van Woox?

Een van de bekendste en meest verkochte producten van Woox is de slimme deurbel. Slimme deurbellen zijn tegenwoordig helemaal in. Ze zorgen ervoor dat je op afstand kunt zien wie er voor je deur staat en laten je ook nog eens communiceren met die persoon. Slimme deurbellen zijn er dan ook in allerlei soorten en vormen, maar bijna allemaal werken ze via wifi. Hierdoor kun je, wanneer je smartphone of tablet met het internet is verbonden, overal op afstand zien wie er voor je deur staat.

Woox kopen

Bekijk het aanbod Woox producten in onze webshop

Verlichting

Het assortiment slimme lampen van Woox bestaat onder andere uit spotjes, led strips en natuurlijk de ‘normale’ slimme verlichting. Hoe werkt het?

Sensoren

Je verlichting automatisch aanzetten? Woox heeft ook allerlei sensoren om je huis een stukje veiliger te maken. Bekijk

Deurbel

Waar staat Woox bekend om? Zijn slimme deurbel. De deurbel werkt via wifi waardoor je overal op afstand kunt zien wie er voor je deur staat.

Hoe werkt de slimme deurbel van Woox?

Zoals net al eerder is besproken werkt de slimme deurbel van Woox via wifi. Je hebt hierdoor dus geen hub of bridge nodig om je slimme deurbel via je smartphone of tablet te bedienen. De slimme deurbel van Woox detecteert bewegingen en laat je vervolgens door middel van een melding op je smartphone, tablet of pc weten wie er voor je deur staat. In de app zie en hoor je wie er voor je deur staat en stelt je bovendien in staat om een gesprek te voeren. De slimme deurbel is een ideale oplossing voor als je even van huis bent en toch wilt dat dat pakketje om de deur wordt afgeleverd. Door de meegeleverde Chime (Ook wel Gong genoemd) kun je de slimme deurbel ook als traditionele deurbel gebruiken. De Chime heeft 58 melodieën die op 5 geluidsniveaus kunnen worden afgespeeld. Steek de Chime in een stopcontact op de plek waar jij de bel graag wil horen en je blijft ook zonder telefoon op de hoogte. Woox heeft één soort slimme deurbel in het assortiment verkrijgbaar. Door zijn tweeweg audio, ingebouwde luidspreker van hoge kwaliteit, microfoon, Full HD-resolutie is het een uitstekende deurbel. Je kunt de deurbel zowel bedraad als op batterij gebruiken. Wanneer je de batterij moet opladen kun je de bel dus tijdelijk niet gebruiken. Uit ervaring gaat de deurbel ongeveer een week mee. Je kunt hem daarom het beste met 24 Volt bedraden. Hierdoor zal die bovendien ook tijdens een stroomstoring blijven functioneren. Mits je router actief blijft.

Kun je de slimme deurbel van Woox ook buitenshuis bedienen?

Wil je je Woox deurbel van buitenshuis bedienen? Dat kan. Om de slimme deurbel te bedienen of om het livebeeld te bekijken hebben zowel je smartphone als de deurbel een internetverbinding nodig. Dit kan door middel van wifi of mobiele gegevens(3G, 4G en 5G). Ideaal als onderweg bent en er wordt aangebeld.

Heb ik een abonnement nodig?

Nee, in principe heb je geen abonnement nodig. Echter zijn er twee opties om het beeldmateriaal wat de deurbel detecteert op te slaan. Op een Micro SD-kaart of in de cloud.

SD-Kaart
Wanneer je de beelden van de deurbel op een Micro SD-kaart opslaat zit je niet vast gebonden aan een abonnement. De Woox deurbel beschikt namelijk over een micro SD-kaart. Vanaf het moment dat de SD-kaart wordt ingebracht begint de camera met opnemen. Het opnemen stopt tot dat het maximum geheugen bereikt is. Om verder op te willen nemen moet je de beelden van de SD-kaart halen. Deze zou je bijvoorbeeld op je desktop of harde schijf kunnen plaatsen. Wanneer je de SD-kaart weer terug plaatst begint de camera weer met opnemen. De slimme deurbel van Woox ondersteunt SD-kaarten tot 128GB. Hoe vaak je de SD-kaart moet legen is afhankelijk het gebruik van de deurbel en de grote  van de SD-kaart.

Cloud
Naast het gebruiken van een micro SD-kaart kun je er ook voor kiezen om de beelden in de cloud op te slaan. Dit is optioneel maar niet noodzakelijk, 

Wil je je beelden liever in de cloud opslaan? Dat kan. Je moet hiervoor een abonnement afsluiten bij Woox. Het voordeel van een abonnement is dat als je camera gestolen is nog steeds de beelden terug kan kijken. Handig om te weten wie hem gestolen heeft en komt van pas voor je aangifte. Tevens kun je altijd op verschillende apparaten de opnames vanuit de Cloud bekijken. Je hebt keuze uit twee soorten abonnementen. Een basis en een premium abonnement. Beide kun je eenvoudig via de Woox Home app afsluiten. Bekijk hieronder welk abonnement bij jou past.

Basic Plan Maandelijks

3,99
Maandelijks
 • Videogeschiedenis van de laatste 14 dagen terugkijken
 • Deze service is 30 dagen geldig

Premium Plan Maandelijks

8,99
Maandelijks
 • Videogeschiedenis van de laatste 30 dagen terugkijken
 • Deze service is 30 dagen geldig

Basic Plan Jaarlijks

39,99
Jaarlijks
 • Videogeschiedenis van de laatste 14 dagen terugkijken
 • Deze service is 365 dagen geldig
Populair

Premium Jaarlijks

89,99
Jaarlijks
 • Videogeschiedenis van de laatste 30 dagen terugkijken
 • Deze service is 365 dagen geldig
Populair

Is gebruik van cloud veilig?

Op het moment dat je kiest voor de cloud-functie brengt dit risico’s met zich mee. De videobeelden worden AES-gecodeerd door een gecodeerd TLS-kanaal. Een TLS-kanaal beveiligd de communicatie op het internet door het versleutelen van HTTP-verkeer. Door het versleutelen is het voor hackers lastiger om over de beelden te kunnen beschikken. Natuurlijk bestaat er altijd een risico dat beelden worden onderschept en in verkeerde handen komen. Daarom zijn de beelden lokaal opslaan velen malen veiliger dan op het internet.

Woox op je scherm in je woonkamer of keuken?

Wil je niet je telefoon moeten pakken maar direct zien wie er voor je deur staat? Gebruik dan de Google Nest Hub. De Google Nest Hub is een van de slimme spraak assistenten van Google maar dan inclusief een scherm. De Google Nest Hub kan hierdoor bijvoorbeeld recepten voorlezen, Spotify opzetten of zelfs YouTube video’s afspelen.

De Google Nest Hub beschikt niet over een camera. Je kunt hierdoor dus alleen andere mensen zien. De Google Nest Hub ontvangt een melding op het moment dat er iemand aanbelt. Via het scherm kun je iedereen zien, horen en spreken die door deurbel worden waargenomen. Ideaal als je even je telefoon niet op zak hebt. 

Woox via platformen?

In tegenstelling tot andere producten van Woox kun je de slimme deurbel van Woox helaas niet via platformen bedienen of bekijken. Je kunt alleen het beeld bekijken op je Google Nest Hub of in de Woox Home app. Je kunt de Woox deurbel verder niet via een omweg met andere platformen bedienen of bekijken.

Google Home

Conclusie

De Woox Smart Video Doorbell is een uiterst geschikte toevoeging in jouw slimme huis. Door zijn gebruiksvriendelijkheid en goede prijs/kwaliteitverhouding is dit dé deurbel voor jouw. Je kunt de deurbel overal neerhangen doordat hij zowel bedraad als op batterij te gebruiken is. Door het met Amazon Alexa of Google Nest Hub te koppelen kun je waar je ook bent, wie er ook thuis is altijd communiceren met de bezoeker die voor de deur staat. Handig als je even je telefoon niet bij je hebt en geen zin hebt om naar de deur te lopen.  Het is prettig om de optie te hebben om de beelden lokaal op te slaan. Hierdoor beschik je zelf over de beelden en weet je zeker dat je er ook zonder WiFi bij kunt komen. En je zit niet aan een abonnement vast. Dit bespaard weer geld!

Overzicht

 • Prijs

  Goede prijs/kwaliteit verhouding

 • Gebruiksvriendelijk

  De Woox slimme videodeurbel is uiterst gebruiksvriendelijk

 • Verschillinde melodieën

  De chime heeft 58 verschillende melodieën die op 5 geluidsniveaus kunnen worden afgespeeld

 • Geen abonnement nodig

  Door de micro SD-poort is een abonnement niet nodig

 • Batterij

  De batterij gaat snel leeg bij intensief gebruik

F.A.Q.

Hieronder vind je antwoord op onze meestgestelde vragen.

Nee, Woox maakt geen gebruik van abonnementen. Dat is wel zo voordelig.

Het Slimme Thuis

Ontvang unieke aanbiedingen.