Woox Raam- en deursensor

Woox Smart Door or Window Sensor

De Woox Smart Door or Window Sensor is een compleet draadloze raam- en deursensor die rechtstreeks te bedienen is via de smartphone of tablet. De sensor werkt op wifi waardoor je geen hub of bridge nodig hebt. Je ontvangt een melding wanneer er een raam of deur op gaat. Bovendien kun je de Woox Smart Door or Window Sensor gebruiken om automatisch je Woox lampen aan te zetten wanneer je het raam of deur opent.

Wat is de Woox slimme raam- en deursensor?

De Woox raam- en deursensor is een sensor die aangeeft of je raam of deur zowel open als dicht staat. Het is bijzonder goed geschikt ter beveiliging van je huis. In combinatie met een alarm kun je bijvoorbeeld het alarm laten afgaan wanneer er ’s nachts onverwacht iemand je ramen of deuren opent. Ook kun je de raam en deursensor gebruiken voor het automatisch bedienen van je Woox lampen. Met behulp van de scenes in de app laat je automatisch je lampen aanspringen op het moment dat je een kastdeur of kamerdeur opent. De slimme raam- en deursensor van Woox is ook te bedienen via de Tuya Smart app.

Hoe werkt de Woox raam- en deursensor?

In tegenstelling tot de Woox bewegingssensor werkt de draadloze Woox raam- en deursensor werkt volledig op batterij en communiceert via Wifi. Het voordeel hiervan is dat je geen extra hub nodig hebt om je slimme apparaten automatisch aan te sturen.

De Woox raam- en deursensor werkt alleen in combinatie met Smart Home apparaten die met de Woox of Tuya Smart app te bedienen zijn. Tuya Smart is een chinees platform voor smart home apparaten die via Wifi werken. Fabrikanten van Smart Home apparaten kunnen een licentie kopen en gebruiken maken van het platform dat Tuya heeft ontwikkeld. Hierdoor kun je allerlei Smart Home apparaten bedienen die ook via de Tuya Smart app te koppelen zijn. Zo kun je bijvoorbeeld je LSC Smart lampen automatisch bedienen van je slimme Woox raam- en deursensor. Beide Smart Home apparaten werken namelijk via Wifi en zijn te bedienen via de Tuya app.

Woox kopen

Bekijk het aanbod Woox producten in onze webshop

Verlichting

Het assortiment slimme lampen van Woox bestaat onder andere uit spotjes, led strips en natuurlijk de ‘normale’ slimme verlichting. Hoe werkt het?

Sensoren

Je verlichting automatisch aanzetten? Woox heeft ook allerlei sensoren om je huis een stukje veiliger te maken. Bekijk

Deurbel

Waar staat Woox bekend om? Zijn slimme deurbel. De deurbel werkt via wifi waardoor je overal op afstand kunt zien wie er voor je deur staat.

Installatie Woox raam- en deursensor

De Woox raam- en deursensor kun je overal in huis, op alle ramen en deuren monteren. Je kunt de sensor op twee manieren monteren. Ten eerste doormiddel van vier schroefjes. Ten tweede door gebruik te maken van de meegeleverde 3M tape

Woox Raam- en deursensor specificaties

Woox raam- en deursensor
Aantal batterijen
2
Batterij soort
AA
Levensduur batterij
6 maanden (bij 20x per dag openen en sluiten)
Materiaal
Kunststof
Temperatuur
-30 ͦ C – 70 ͦ C
Afmeting
7,4 x 2,8 x 1,9 cm
Protocol
Wifi

Wat kun je met de Woox raam- en deursensor?

Met de Woox raam- en deursensor kun je een aantal leuke dingen doen. Ten eerste is de sensor uitermate geschikt ter beveiliging van je huis. In combinatie met de Woox indoor sirene kun je bijvoorbeeld het alarm laten afgaan op het moment dat er ’s nachts iemand onverwachts het raam of deur van de schuur opent. Daarnaast is de raam- en deursensor uitermate geschikt om je Woox verlichting aan te zetten op het moment dat je een kastdeur opent.

Werkt de Woox raam- en deursensor met alle platformen?

De Woox raam- en deursensor is niet direct compatibel met alle Smart Home platformen. Net als voor alle andere smart home apparaten van Woox geldt dat deze alleen direct te koppelen zijn met het Google Home spraakplatform. Daarnaast is de Woox raam- en deursensor via een omweg te koppelen met SmartThings.

Hoe werkt dat?

Woox apparaten kunnen worden bediend via de Tuya Smart app. Tuya is een soort platform voor smart home apparaten die via Wifi werken. Alle Smart Home apparaten die te bedienen zijn via de Tuya Smart app kun je met elkaar verbinden. Een voorbeeld hiervan zijn de LSC Smart lampen en Woox lampen. Beide werken via Wifi en zijn te bedienen via de Tuya app.

Op het moment dat je de Woox apparaten met de Tuya app hebt verbonden kun je een account aanmaken. Deze kun je vervolgens koppelen aan de Google Home en SmartThings app. De Woox apparaten zijn met name geschikt om te verbinden met de Google Home app. Woox apparaten werken namelijk beperkt met de SmartThings app. Dit komt doordat de Tuya Smart app in Nederland niet goed comptabel zijn. In de SmartThings app zie je namelijk alleen maar de scenes die je hebt ingesteld.

Let er wel op dat Google Home wordt gezien als een platform dat puur geschikt is voor spraakbediening. Het is in Nederland namelijk niet mogelijk om scenes en routines aan te maken.

Tuya Smart
SmartThings
Google Home

Conclusie

De Woox raam- en deursensor is geschikt voor iedereen die zijn Woox lampen automatisch wil aansturen. De sensor kun je gebruiken ter beveiliging van je huis, maar je kunt hem ook gebruiken voor het automatisch schakelen van je Woox lampen. Het wordt niet geadviseerd om de raam- en deursensor te koppelen aan andere platformen anders dan de Google Home. De Google Home is een goede aanvulling op het moment dat je je Smart Home apparaten alleen wilt bedienen met je stem. Wil je echter ook apparaten van andere merken aansturen dan is de Fibaro Door/Window Sensor een betere optie. Deze sensor is in de basis iets duurder maar dan kun je ze wel koppelen aan alle platformen. Hierdoor ben je flexibel in welk apparaat je wilt aansturen. Dat is wel net zo handig in de snel veranderende wereld van Smart Home apparaten. Gebruik je alleen de Tuya Smart app? Dan is het wel mogelijk om bijvoorbeeld LSC Smart lampen aan te sturen met de Woox raam- en deursensor. Woox is in dat geval een goede keuze.

Overzicht

 • Prijs/Kwaliteit

  De Woox raam- en deursensor beschikt over een goede prijs/kwaliteit verhouding

 • Tuya Smart

  De Woox raam- en deursensor is te bedienen via het Tuya Smart platform. Hierdoor kun je ook slimme apparaten van andere merken bedienen

 • Woox Alarm

  De raam- en deursensor kan worden ingezet als alarm in combinatie met de Woox Sirene

 • Compatibiliteit platformen

  De Woox raam- en deursensor is niet compatibel met andere Smart Home platformen. Hierdoor blijf je gebonden aan bepaalde merken of producten

F.A.Q.

Hieronder vind je antwoord op onze meestgestelde vragen.

Het Slimme Thuis

Ontvang unieke aanbiedingen.