Ring deurbel vergelijken

Sinds 1990 is een groep robotdeskundigen van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) bezig met het ontwikkelen van robots die praktische taken van de mens kunnen overnemen. Vandaag de dag heeft iRobot een groot aantal stof-en dweilrobots ontwikkeld die jou helpen met het schoonhouden van je huis. Maar welke iRobot is de beste? En welke iRobot moet ik kiezen? Dit zijn vragen die onder andere afhankelijk zijn van je budget, maar ook of een robot wil die alleen maar stofzuigt of alleen dweilt, of toch beide? Daarnaast zijn er nog factoren zoals het type vloer, of je huisdieren hebt en nog meer. Daarom in dit artikel: de beste iRobot stofzuiger vergelijken.

 

iRobot Roomba series vergelijken

600-serie

De Roomba 600-serie is een laagdrempelig instapmodel als het gaat om het slimmer schoonmaken van je huis. Je kunt de robotstofzuiger instellen om elke dag de woonkamer, keuken of hal schoon te maken door de op jouw bepaalde tijden. Met behulp van de iRobot Home App op je smartphone, tablet of computer kun je overal en altijd de schoonmaakronde inplannen.

De robotstofzuiger werkt door middel van een Wi-Fi verbinding en maakt daarmee gebruik van een 3-staps schoonmaaksysteem. Met behulp van twee borstels zorgt de robotstofzuiger ervoor dat de vloeren grondig schoon worden gemaakt. De iRobot Roomba 600-serie is geschikt voor alle type vloeren. De eerste borstel zorgt namelijk voor het losmaken van stof, vuil, grotere kruimels, snippers etc. van vloeren en tapijten en trekt deze naar binnen. De tweede borstel zorgt ervoor dat al het vuil in de opvangbak gezogen wordt.

Zoals gezegd is dit de instapper die prima werk verricht voor huishoudens die het stofzuigen liever uitbesteden en helemaal niks aan vinden. Echter zal je eens in de zoveel tijd wel zelf even de stofzuiger erbij moeten pakken om de plekken waar het vuil zich ophoopt weg te halen. De iRobot 600 serie is namelijk niet geschikt om je huis volledig stof en vuil vrij te houden.

 

E-serie (Verwijderd haren van huisdieren)

De Roomba e-serie is een verbeterde versie van de Roomba 600-serie. Deze serie heeft een vergelijkbare zuigkracht, maar weet ook raad met haren van huisdieren. De robot beschikt over twee borstel, maar die zijn ditmaal van rubber. De rubberen borstels zorgen ervoor dat ze de haren optillen en dus makkelijker verwijderd. Daarnaast is het filtersysteem verbeterd waardoor het 99% van de allergenen van schimmels, pollen huisstofmijt en honden- en kattenallergenen verwijderd. Tevens is de opvangbak afwasbaar waardoor het schoonhouden van de robot eenvoudiger en makkelijk is. Kortom, een upgrade ten opzichte van de iRobot Roomba 600-serie.

 

900-serie

Natuurlijk is ook deze iRobot robotstofzuiger via je smartphone te bedienen en werkt deze hetzelfde als de voorgaande modellen. De iRobot Roomba 900-serie beschikt wederom over 2 rubberen borstels, maar heeft daarnaast ook één zijborstel. Dit is eraan toegevoegd om lastige hoeken en randen mee te pakken.

Andere slimme robotstofzuigers, zoals de iRobot Roomba 600-serie maken gebruik van lasertechnologie en hebben een beperkte horizontale kijkhoek. De 900-serie maakt gebruik van de zogeheten vSLAM-technologie. Dit houdt in dat de robotstofzuiger een grotere horizontale kijkhoek heeft en zo vele malen meer omgevingspunten detecteert en zo een gedetailleerde kaart (Mapping) samenstelt. Hierdoor weet hij altijd waar hij al in geweest, waar hij zich bevindt en waar hij nog moet schoonmaken. Daarnaast heeft deze serie 5x meer zuigkracht in vergelijking met de 600-serie waardoor hardnekkig vuil een fluitje van een cent wordt. Je kunt de iRobot Roomba 976-robotstofzuiger ook koppelen met je Braava Jet m6 (Dweilrobot), zodat er automatisch wordt gedweild wanneer het stofzuigprogramma afgerond is. Dit alles maakt de 900-serie wel een echte verbetering ten opzichte van de 600- en e- serie. Hierdoor is dit een prima geschikte robotstofzuiger voor relatief weinig geld.

 

i-serie

Naast de e-serie, 600-serie en 900-serie heeft iRobot ook nog een i-serie. Dit is weer een stapje hoger op. De i-serie heeft dezelfde functionaliteiten als de voorgaande modellen van iRobot maar deze zijn weer eens onder de loep genomen.

Deze robot heeft 10x meer zuigkracht als de 600-serie waardoor dit echt een grote stap is ten opzichte van de vorige series. Daarnaast is dit wederom geschikt voor alle vloertypen door middel van dubbele rubberen borstels en een borstel aan de zijkant. Je kunt deze zoals alle anderen op afstand aansturen maar deze robot is ook zelf lerend. Dit wordt mogelijk gemaakt door de Imprint™ Smart Mapping-technologie. Dit is een technologie waarbij de robotstofzuiger je huis verkent tijdens het stofzuigen. Deze brengt hij vervolgens in kaart door middel van een plattegrond op je smartphone. De robotstofzuiger onthoudt de plattegrond voor toekomstig gebruik waardoor die zelf de beste manier van schoonmaken vindt op basis van de indeling van de elke kamer, plaatsing van kasten en banken etc. Door deze technologie is het ook mogelijk om de robot één of meerde kamers te reinigen of selecteren. Echter is dit alleen functioneel op de i7/i7+ wat betreft i-series.

Roomba i7+ heeft dezelfde eigenschappen en functionaliteiten als de gewone i7. Alleen krijg je bij deze stofzuiger een afvalbak, ook wel de ‘Clean Base’ genoemd. Dit is een afvalbak waar de iRobot Roomba i7+ zichzelf leeg maakt. Het leegmaken vindt plaats na elke ronde of op het moment dat de robot zelf detecteert dat zijn afvalbak vol is. Hierbij zuigt het moederstation (de clean base) het vuil uit de robotstofzuiger. Het voordeel hiervan is dat je minder vaak werk hebt met het legen en vervangen van de stofzuigzak. De Clean Base zou je eventueel ook later kunnen toevoegen aan je slimme huis waardoor je niet in een keer een bak geld kwijt bent.

Naast de i7 en de i7+ kennen we nog 2 modellen binnen de i-serie. De i3 en i3+, dit zijn de minste modellen van de i-serie. Deze maken gebruik van de zogeheten ‘’Virtual Wall modi’’ Dit houdt in dat je ergens in de ruimte twee staafjes op de grond zet die als muur fungeren, dit is bijvoorbeeld makkelijk als je bepaalde plekken in de kamer wilt vermijden waar speelgoed ligt. Bij de i7/i7+ kun je dit via de app instellen. Daarnaast beschikt de i3+ zoals de i7+ over een clean base. Ook is de plattegrond meer basic, en kan de i3/i3+ de plattegronden niet aanpassen voor toekomstig gebruik. Tevens kun je de robot niet aansturen om een bepaalde ruimte schoon te maken wat de i7 wel kan. Er zit dus een duidelijk verschil in functionaliteiten tussen de i3 en i7. Dit is ook terug te vinden in het prijsverschil.

 

S-serie (Het topmodel)

De iRobot Roomba s-serie is het topmodel van de iRobot Roomba familie. De stofzuiger heeft een ander jasje aangetrokken waardoor hij er uit ziet als een hoofdletter D. Dit is overigens het enige model uit de Roomba familie in deze vorm. Alle andere series hebben een ronde vorm waardoor je hem gemakkelijk herkent. Naast het nieuwe uiterlijk heeft de iRobot Roomba S ook meer en verbeterde functionaliteiten. Zo heeft de robotstofzuiger 40 keer meer zuigkracht in vergelijking met de 600-serie. Hierdoor maakt hij goed schoon en doet hij niet onder voor een traditionele stofzuiger. Daarnaast kun je hem op specifieke plekken in de kamer laten stofzuigen, bijvoorbeeld rond de tafel of bij het fornuis. In de periode waar huisdieren hun haren snel verliezen, ben je constant bezig met het schoonmaken. De iRobot Roomba s-serie helpt je herinneren aan dingen waar je misschien niet aan denk en stelt persoonlijke suggesties voor op basis van jouw schoonmaakroutines. Dit is goede vervanger voor je schoonmaakster die wel eens een hoekje van de kamer vergeet. Daarnaast beschikt deze robotstofzuiger over alle opties van de voorgaande series, zoals op afstand bedienen, vuildetectie, geschikt voor dierenharen, schoonmaakrappoten ontvangen. Kortom een hele complete robot die het dichts in de buurt komt van het vervangen van je huidige stofzuiger.

 

Maar wat is de beste iRobot stofzuiger?

Kort samengevat is de iRobot Roomba s-serie is de beste. Gezien het prijskaartje is dit ook niet meer dan logisch. Deze robot komt het dichts in de buurt van het vervangen van je huidige stofzuiger. Ben je op zoek naar een wat voordeligere robot stofzuiger? Dan is het een stukje lastiger kiezen. iRobot heeft een breed assortiment wat betreft robotstofzuigers, waardoor er veel keuze is. Het is mede afhankelijk van je eisen en wensen. De iRobot i-serie is een zeer geschikte robot waardoor je beschikt over allerlei leuke functionaliteiten zoals Smart Mapping Technology. Mocht je voor de i-serie kiezen, kies dan wel de i7 of de i7+. Hierdoor beschikt je over 10 keer meer zuigkracht ten opzichte van de iRobot 600-serie. Ben je op zoek naar een goedkopere robot stofzuiger? Zijn de 600-serie en de e-serie een prima optie. Waarvan de e-serie weer een verbetering is van de 600-serie.

Maar wil je nou een robotstofzuiger die nog meer taken overneemt? Dan is het interessant om het stukje over de iRobot Roomba Combo te lezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Het Slimme Thuis

Ontvang unieke aanbiedingen.