IKEA Trådfri bewegingssensor

IKEA Trådfri bewegingssensor

De IKEA Trådfri bewegingssensor is een betaalbare bewegingssensor geschikt om overal in huis op te hangen. De IKEA bewegingssensor zet je IKEA Trådfri lampen automatisch aan op het moment dat jij of iemand anders voorbij komt lopen. De IKEA bewegingssensor werkt via ZigBee en kan uitsluitend je IKEA Trådfri lampen bedienen. Het is dus bijvoorbeeld niet mogelijk om de IKEA Trådfri bewegingssensor te koppelen met een Philips Hue lamp.

Wat is de IKEA Trådfri bewegingssensor?

IKEA bewegingssensoren zorgen ervoor dat je IKEA Trådfri lampen automatisch aan gaan op het moment dat de sensor beweging detecteert. De IKEA Trådfri lampen die zijn gekoppeld aan de bewegingssensor kunnen worden ingesteld op 30% of 100% lichtsterkte. Dit betekent dat je IKEA lamp voor 30% of 100% aanspringt op het moment dat de sensor beweging detecteert. De IKEA bewegingssensor is uitsluitend geschikt voor binnen en heeft een bereik van ongeveer 5 meter.

Hoe werkt de IKEA Trådfri bewegingssensor?

IKEA sensoren communiceren met je IKEA lampen via ZigBee. ZigBee is een open communicatieprotocol voor draadloze verbindingen tussen apparaten op korte afstand. Het is geschikt om slimme apparaten aan te sturen door weinig energie te gebruiken. ZigBee zit echter niet standaard in een smartphone of tablet. Om je IKEA Trådfri lampen via ZigBee aan te sturen heb je namelijk een IKEA verbindingshub nodig.

De IKEA bewegingssensor werkt volledig op batterijen waardoor je jezelf niet in allerlei bochten hoeft te wringen om een kabel te trekken. De IKEA Trådfri bewegingssensor beschikt over een dag/nachtinstelling. Overdag gaat de verlichting altijd aan bij beweging. ’s Nachts gaat de verlichting alleen aan als het donker is en bij beweging. De IKEA bewegingssensor werkt op twee CR2032 knoopcel batterijen en heeft een bereik van ongeveer 5 meter. Je kunt maximaal 10 lampen tegelijk bedienen met één bewegingssensor.

IKEA Trådfri kopen

Bekijk het aanbod IKEA Trådfri producten in onze webshop

Verlichting

IKEA Trådfri heeft een breed assortiment aan binnenverlichting, bestaande uit onder andere

 • IKEA spotjes
 • Led panelen
 • Kast verlichting
 • Muur verlichting
 • Werkblad verlichting

Rolluiken

Niet alleen de verlichting van IKEA is slim, ook de rolluiken zijn eenvoudig te bedienen via de IKEA Home Smart app

 • IKEA Fyrtur
 • IKEA Kadrilj

Speakers

Naast verlichting, sensoren en rolluiken verkoopt IKEA ook slimme speakers. Ontdek meer over de slimme speakers van IKEA

 • IKEA Symfonisk lamp
 • IKEA Symfonisk boekenplank

Bediening

Bedien eenvoudig al je IKEA Trådfri apparaten doormiddel van bewegingssensoren of de IKEA Trådfri afstandsbediening

 • Bewegingssensor
 • Afstandsbediening

Wat kun je met de IKEA Trådfri bewegingssensor?

De IKEA bewegingssensor is geschikt voor het automatisch aansturen van je IKEA Trådfri lampen. Plaats de bewegingssensor bij de trap of in een kast. Met de dag/nachtinstelling bepaal je automatisch op de lamp op 30% of 100% aanspringt.

IKEA Trådfri bewegingssensor specificaties

IKEA Trådfri bewegingssensor
Aantal batterijen
2
Batterij soort
CR2032 3.0V Batterij
Levensduur batterij
2 jaar
Materiaal
Kunststof
Temperatuur
0 ͦ C – 40 ͦ C
Afmeting
7,4 x 4,4 x 3,7 cm
Protocol
ZigBee

Installatie IKEA Trådfri bewegingssensor

De IKEA Trådfri bewegingssensor kun je overal in huis plaatsen. Je dient de bewegingssensor allereerst te verbinden met de IKEA verbindingshub. Vervolgens moet je iedere lamp individueel koppelen aan de sensor.

Het wordt niet geadviseerd om de bewegingssensor te monteren op plaatsen die vatbaar zijn voor tocht en stof. Net als voor andere bewegingssensoren mag de IKEA Trådfri bewegingssensor niet worden gemonteerd op een warmtebron. Denk hierbij aan radiotoren, open haarden of fornuizen.

Werkt de IKEA Trådfri bewegingssensor met alle platformen?

IKEA bewegingssensoren zijn niet te bedienen via andere Smart Home platformen. Bovendien is het ook niet mogelijk om met de IKEA Trådfri bewegingssensor lampen van andere merken aan te sturen. Wil je dit wel dan is de Philips Hue Motion Sensor of de Fibaro Motion Sensor een beter alternatief. Met deze bewegingssensoren ben je namelijk flexibel in welk apparaat je wilt aansturen.

Conclusie

De IKEA Trådfri bewegingssensor is een betaalbare, basic bewegingssensor geschikt voor iedereen die in het bezit is van IKEA Trådfri lampen. Je kunt er simpelweg eenvoudig je IKEA Trådfri lampen automatisch mee bedienen. Gelukkig heb je wel de mogelijkheid om je lampen voor 30% of 100% aan te zetten. De IKEA Trådfri bewegingssensoren zijn helaas niet te bedienen via een van de Smart Home platformen. Wil je net wat flexibeler zijn in de apparaten en merken die je wilt bedienen dan zijn er betere opties zoals de Philips Hue– en Fibaro bewegingssensoren.

Overzicht

 • Prijs

  De IKEA Trådfri bewegingssensor heeft uitstekende prijs/kwaliteit verhouding

 • Basic

  Basic bewegingssensor geschikt voor iedereen die zijn IKEA Trådfri lamp automatisch wil bedienen

 • Hub

  Je hebt een IKEA verbindingshub nodig om de IKEA Trådfri bewegingssensor via je smartphone of tablet te bedienen

 • Beperkte compatibiliteit

  De IKEA Trådfri bewegingssensor is alleen geschikt voor je IKEA Trådfri lampen. Bovendien kan die niet worden verbonden met andere apparaten via een platform

F.A.Q.

Hieronder vind je antwoord op onze meestgestelde vragen.

Nee, je hebt een hub nodig om de Trådfri bewegingssensor te bedienen via je Smartphone of Tablet.

Nee, dit kan helaas niet. Wil je dit wel kunnen dan zijn de bewegingssensoren van Fibaro en Philips Hue een betere oplossing.

Het Slimme Thuis

Ontvang unieke aanbiedingen.