Woox bewegingssensor

Woox bewegingssensor

De Woox Home bewegingssensor is een betaalbare bewegingssensor geschikt voor in huis. De Woox bewegingssensor zet je slimme Woox lampen automatisch aan op het moment dat er beweging wordt gedetecteerd. In tegenstelling tot veel andere smart home apparaten van Woox werkt de Woox bewegingssensor werkt via ZigBee. Dit betekent dat je daarom een hub nodig hebt om de lampen te kunnen verbinden. De Woox bewegingssensor is compatibel met de Tuya Smart app. Meer weten?

Wat is de Woox bewegingssensor?

Woox bewegingssensoren zorgen ervoor dat je Woox lampen automatisch aan gaan op het moment dat de sensor beweging detecteert. De Woox lampen die zijn gekoppeld aan de bewegingssensor springen aan op lichtsterkte die jij hebt ingesteld. De Woox bewegingssensor is uitsluitend geschikt voor binnen en heeft een bereik van ongeveer 5 meter.

Hoe werkt de Woox bewegingssensor?

Woox sensoren communiceren met je Woox lampen via ZigBee. ZigBee is een open communicatieprotocol voor draadloze verbindingen tussen apparaten op korte afstand. Het is geschikt om slimme apparaten aan te sturen door weinig energie te gebruiken. ZigBee zit echter niet standaard in een smartphone of tablet. Daarom heb je voor het bedienen van je Woox lampen een Woox Gateway nodig. De hub zorgt ervoor dat de bewegingssensor je slimme Wifi Woox lampen bedient.

De Woox bewegingssensor werkt volledig op batterijen waardoor je jezelf niet in allerlei bochten hoeft te wringen voor het trekken van een kabel. De sensor werkt op één CR2450 knoopcel batterij en heeft een bereik van ongeveer 5 meter.

Woox kopen

Bekijk het aanbod Woox producten in onze webshop

Verlichting

Het assortiment slimme lampen van Woox bestaat onder andere uit spotjes, led strips en natuurlijk de ‘normale’ slimme verlichting. Hoe werkt het?

Sensoren

Je verlichting automatisch aanzetten? Woox heeft ook allerlei sensoren om je huis een stukje veiliger te maken. Bekijk

Deurbel

Waar staat Woox bekend om? Zijn slimme deurbel. De deurbel werkt via wifi waardoor je overal op afstand kunt zien wie er voor je deur staat.

Installatie Woox bewegingssensor

Met de bijgeleverde schroefje of 3M tape kun je de Woox bewegingssensor overal in huis plaatsen. De Woox bewegingssensor werkt zoals eerder vermeld via ZigBee. Hierdoor moet je de sensor eerst verbinden met de Woox Gateway. Vervolgens open je de Woox Home of de Tuya Smart app. De app zal de Woox bewegingssensoren automatisch detecteren waardoor je hem direct kan toevoegen aan je bestaande Smart Home. Het instellen van scenes en routines in de Woox Home of in de Tuya Smart app kan wat lastig te begrijpen zijn. Dit komt door de vertaling in de app.

Net als voor de andere bewegingssensoren geldt dat het niet verstandig is om de bewegingssensor te monteren op plaatsen die vatbaar zijn voor tocht en stof. Ook mag de Woox bewegingssensor niet worden gemonteerd op een warmtebron. Denk hierbij aan een radiator, een open haard of een fornuis.

Woox bewegingssensor specificaties

Woox bewegingssensor
Aantal batterijen
1
Batterij soort
CR2450 3.0V
Levensduur batterij
2 jaar
Materiaal
Kunststof
Temperatuur
-10 ͦ C – 45 ͦ C
Afmeting
5,7 x 5,7 x 5,2 cm
Protocol
ZigBee

Wat kun je met de Woox bewegingssensor?

De WOOX bewegingssensor is geschikt voor het automatisch aansturen van je Woox lampen. Plaats de bewegingssensor bij de trap of in een kast en laat automatisch je lampen aanspringen op het moment dat er iemand voorbijloopt.

Apparaten van andere merken bedienen met de Woox bewegingssensor

Net als alle andere smart home apparaten van Woox zijn de Woox bewegingssensoren niet direct te bedienen via alle Smart Home platformen. Je kunt je Woox apparaten wel via je stem bedienen doormiddel van het Google Home spraakplatform of je kunt hem via een omweg koppelen met SmartThings.

Hoe werkt dat?

Je kunt je Woox apparaten bedienen via de Tuya Smart App. Het Chinese Tuya is een soort platform voor smart home apparaten die via Wifi werken. Als fabrikant kun je een licentie kopen en gebruiken maken van het platform dat Tuya heeft ontwikkeld. Hierdoor kun je alle Smart Home apparaten die te bedienen zijn via de Tuya Smart app koppelen. Denk hierbij aan de combinatie tussen LSC Smart lampen en Woox lampen. Beide werken via Wifi en zijn te bedienen via de Tuya app.

Op het moment dat je de Woox apparaten met de Tuya app hebt verbonden kun je een account aanmaken. Deze kun je vervolgens koppelen aan de Google Home en SmartThings app. De Woox apparaten zijn met name geschikt om te verbinden met de Google Home app. Woox apparaten werken namelijk maar beperkt met de SmartThings app. Dit komt doordat de Tuya Smart app in Nederland niet volledig compatibel is. In de SmartThings app zie je alleen maar de scenes die je hebt ingesteld. Je ziet dus niet welke slimme apparaten je met de Tuya app hebt verbonden.

Gebruik je Woox via het Google Home platform dan moet je er op letten dat Google Home wordt gezien als een platform dat puur geschikt is voor spraakbediening. Het is in Nederland namelijk niet mogelijk om scenes en routines aan te maken. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende platformen en de te koppelen hubs. Je hebt altijd maar één hub nodig.

Tuya Smart
SmartThings
Google Home

Conclusie

De Woox bewegingssensor is een betaalbare bewegingssensor geschikt voor iedereen die in het bezit is van Woox lampen. Je kunt er simpelweg eenvoudig je Woox lampen automatisch mee bedienen. Het wordt niet geadviseerd de Woox bewegingssensor proberen te koppelen aan andere platformen anders dan met de Google Home app. Wil je je slimme apparaten alleen via je stem bedienen dan is de Google Home een goede optie. Wil je echter ook andere apparaten aansturen met de bewegingssensor dan zijn er betere opties zoals de Philips Hue Motion Sensor of de Fibaro Motion Sensor. Deze bewegingssensoren zijn in de basis iets duurder maar dan kun je ze wel koppelen aan alle Smart Home platformen. Hierdoor ben je flexibel in het aansturen van je apparaten. Dat is wel net zo handig in de snel veranderende wereld van Smart Home apparaten. Gebruik je alleen de Tuya Smart app? Dan is het wel mogelijk om bijvoorbeeld LSC Smart lampen aan te sturen met de Woox bewegingssensor. Woox is in dat geval een goede keuze.

Overzicht

 • Prijs/Kwaliteit

  De Woox bewegingssensor beschikt over een goede prijs/kwaliteit verhouding

 • Basic bewegingssensor

  De Woox bewegingssensor is geschikt voor iedereen die zijn Woox lampen automatisch wil bedienen

 • Tuya Smart

  De Woox bewegingssensor is te bedienen via het Tuya Smart platform. Hierdoor kun je ook slimme apparaten van andere merken bedienen

 • Hub

  Voor het koppelen van de Woox bewegingssensor met je lampen heb je een hub nodig

 • Compatibiliteit platformen

  De Woox bewegingssensor is niet compatibel met andere Smart Home platformen. Hierdoor blijf je gebonden aan bepaalde merken of producten

 • Buiten

  De Woox bewegingssensor is niet geschikt voor buiten

F.A.Q.

Hieronder vind je antwoord op onze meestgestelde vragen.

Je hebt hiervoor een Woox Gateway of een SmartThings Hub V3 nodig.

Het Slimme Thuis

Ontvang unieke aanbiedingen.