Eufy Robotstofzuiger

Wat is Eufy?

Eufy is een dochterbedrijf van het Chinese Anker. Eufy heeft doorgaans een groot aantal verschillen slimme producten gemaakt. Je zou Eufy kunnen kennen van verschillende producten, zoals deurbellen, camera’s, weegschalen, alarmsystemen en dus ook robotstofzuigers. Anker heeft meerdere zustermerken, waaronder Soundcore, Nebula, Roav en dus ook Eufy.

Hoe werkt een Eufy Robovac?

De meeste robotstofzuigers werken op WiFi en de Eufy-app. Door zijn navigatiesysteem weet de robot altijd waar die is geweest en waar die nog heen moet. Afhankelijk van het navigatiesysteem wat de stofzuiger aan boord heeft, krijg je een meegeleverde metalen strip die je op plekken kunt leggen waar de robot niet mag komen. Middels de valbeveiliging zorgt de robot ervoor dat hij niet van de trap kan vallen als die bijvoorbeeld de hal moet stofzuigen. Door de twee borstels aan de zijkant van de robot veegt hij als het ware het stof naar het midden van de unit. Daar zit één grote borstel die alles opzuigt in de afvalbak die hij aan boord heeft. De robots zijn geschikt voor allerlei ondergronden, zoals tapijten, tegels, pvc-vloeren en matten. Dit is afhankelijk van het soort robot. Met dikkere matten heeft de robot soms moeite omdat die het soms ziet als een obstakel en dus omkeert om zijn weg te vervolgen. Wat een obstakel betreft moet je er wel voor zorgen dat de omgeving vrij is, dus geen speelgoed op de grond. Door het lage aantal decibels is de RoboVac erg stil en dus niet irritant als je rustig een boek zit te lezen. Na zijn (ingestelde) ronde keert hij altijd terug naar het basisstation. Op dit basisstation wat je prima onder een kast kunt zetten, laad de robot zichzelf op. Al het opgezogen stof moet je wel zelf legen, geen van de robotvarianten heeft een moederstation waar die het deponeert, zoals de iRobot wel heeft. Na verloop van tijd zal je de borstels en het filter schoon moeten maken of vervangen. Met behulp van de meegeleverde producten is dit zeer eenvoudig.

Met de dweil-optie kan de RoboVac intelligent dweilen. Een geautomatiseerde waterregeling zorgt voor een effectieve reiniging. In de Eufy-app kun je aangeven op welke ondergrond hij moet dweilen, hiermee stelt hij zelf de dweilkracht in. Natuurlijk gelden de valbeveiliging en grensstroken hier ook.

De Eufy Robotvac is een van de goedkopere robotstofzuigers. Echter doet hij alles wat je wil dat die doet. Eufy heeft een groot aantal producten op de markt. De grote verschillen zit hem in de dweil-optie, het navigatie systeem, de drempelbeklimming, de grensstrook detectie, het filter, WiFi of met meegeleverde afstandsbediening, en de reinigingsmodule. De stofzuigrobot is erg compact en laag. Zo kan hij onder stoelen, kasten en banken en hoef jij niet meer op de knieën. Door zijn ronde vorm zijn haakse hoeken lastig te pakken, hier zal op den duur nog stof bevinden. De robotstofzuiger is echter geen ‘’echte’’ vervanging voor het stofzuigen, je zult af en toe toch echt zelf even moeten stofzuigen. Maar de robot doet het meeste werk voor je. Zo is het uitermate geschikt voor huishoudens die huisdieren hebben, zoals honden of katten.

Hoe gaat Eufy om met moeilijke plekken in mijn huis?​

Het kan voorkomen dat je slimme robotstofzuiger vast komt te zitten op moeilijk begaanbare plekken in je woning. De robot ziet in dat geval wel een ingang om de plek te bereiken, maar op het moment dat hij daar is aangekomen en weer verder wil, geen uitweg meer ziet. De robot zal dan rond blijven draaien om te proberen een uitweg te zoeken. Mocht het hem niet lukken dan zal die een error melding geven. Je moet de robot dan even oppakken en ergens anders in je kamer weer neerzetten. De robot zal vervolgens zijn weg weer verder gaan.

Spraakbesturing

Geef instructies met je smartphone of stem via de Eufy Home-app, Amazon Alexa of de Google Assistant. Zo kun je gedetailleerde commando’s geven en ontvang je gesproken herinneringen over hoe je robot presteert.

 • Google Nest Mini
 • Google Nest Hub
 • Google Home
 • Amazon Echo Dot 3

Gebruik je je robotstofzuiger liever in combinatie met andere slimme apparaten? Dat kan. Gebruik daarvoor een van de beschikbare platformen om bijvoorbeeld je iRobot stofzuiger te starten wanneer je de lamp in de kamer aanzet.

Eufy gebruiken in combinatie met andere slimme apparaten

De RoboVac is niet in combinatie met andere platformen te gebruiken. Het is alleen met de Eufy-app of met je stem via Alexa of Google Assistant te bedienen. Dit is een hele waardevolle feature omdat je dan niet helemaal je telefoon hoeft te pakken en het juiste programma in hoeft te stellen. Zo kan iedereen in huis je slimme stofzuigen aanzetten door gewoon te roepen, ‘’Hey Alexa, start cleaning the living room’’.

Homey
Home Assistant
Google Home

Conclusie

Na lange nacht goed feest te hebben gevierd is er niks lekkerder dan dat jij lekker op de bank kan liggen en niks hoeft te doen. De RoboVac zorgt voor een schone vloer zonder te veel lawaai te maken. Door zijn(virtuele) grenzen en navigatiesysteem weet hij waar die moet stofzuigen en dweilen en waar die dat al heeft gedaan, wel zo handig. Na zijn ronde weet de RoboVac altijd waar zijn basisstation staat. De 3- in -1 wasbare filters zorgen voor een eenvoudiger schoonmaak en minder onderhoud. Zo is die weer ready voor zijn volgend gebruik. Met behulp van Alexa of Google Assistant kun je zelfs de robot met je stem aanzetten, zo kun je bijvoorbeeld tegen je speakers met geïntegreerde Google Assistant zeggen dat de RoboVac de kamer moet stofzuigen en dweilen. Of dat hij moet stoppen omdat je plotseling gasten ontvangt. De robot is geen ‘’echte’’ vervaging voor het stofzuigen, maar hij doet wel het meeste werk. De RoboVac is ideaal voor huishoudens die zelf weinig tijd of geen zin hebben om te stofzuigen of dweilen. Zo wordt de periodiek ingehuurde schoonmaakster goedkoper doordat ze minder lang bezig is. Je weet ook zeker dat de robot alles raakt wat je schoonmaakster misschien nog wel eens vergeet… En dit tegen een relatief goedkope prijs!

Overzicht

 • Prijs/kwaliteit

  Goede prijs/kwaliteit verhouding

 • Gebruiksvriendelijk

  De iRobot is uiterst gebruiksvriendelijk

 • Dweil optie

  iRobot maakt stof- en dweilrobots

 • Meerdere ondergronden

  De stofzuiger is geschikt voor meerdere ondergronden als, tapijten, tegels, pvc-vloeren.

 • Kan vast komen te zitten

  Op lastige plekken als eettafelstoelen kan de stofzuiger vast komende te zitten en een error geven

Eufy kopen

Bekijk het aanbod Eufy producten in onze webshop

Smart Home

Platformen

Works with Homey

Works with SmartThings

Works with HomeKit

Works with Home Assistant

Works with Google Home

F.A.Q.

Hieronder vind je antwoord op onze meestgestelde vragen.

De robot doet er ongeveer 2 uur over om 35 m2 te dweilen op normale snelheid. 

Het Slimme Thuis

Ontvang unieke aanbiedingen.